Auto: Ford Sierra 2.0 8V bodyRS
Moc: ???
Wysłany: 2008-02-23, 12:23
czemu nie jezdzi??
_________________ Ex Honda Prelude IVgen
||-|| (( )) ||\|| ||)) //-\\
The Power Of Dream's
mACIEJ [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-23, 13:08
Spróbuje opisać +/- objawy. Z miejsca rusza pięknie, czuć te 530Nm momentu, na Rybkach aż za bardzo, do tego stopnia ,że z lewego pasa ciężko jest szybko wystartować bo koła kręcą się w miejscu. Natomiast w ogóle, ale to w ogóle nie ciągnie od 50/60 km/h w górę. Rozumiem ,że 328 lub 528 może wystartować szybciej (choć i to ciężko mi zrozumieć) ale czemu przy 80/100/120 km/h nadal nie mogę go dojść ?? Nie wiem czy aż w takim stopniu można winić przekładnie automatyczną. Żeby było śmieszniej pojeździłem wczoraj troszkę po mieście ze znajomym który ma E-klase Kombi (W211 - nowsza) 220 CDI również w automacie i twierdzi,że przy przyspieszeniu 80-120 km/h nie widać różnicy między jednym a drugim. Przetłumaczyłem już sobie ,że E55 to nie auto typowo sportowe, ale na Boga ,żeby objeżdżało mnie 528 w Touringu ? Lub 328 z rolki z 50 i 60 ?
Wysłany: 2008-02-23, 13:17
no troche dziwne co jak co ale E55 powinno zjesc BMW bez zadnej przeszkody
kiedy miales zmieniany olej z filtrem w skrzyni?? w starszych modelach to byla pierwsza sprawa w zamulaniuu i typowych klopotach ze skrzynia i po wymiania pomagaloo.
Lecz musisz sie okreslic czy dawniej tez tak bylo? czy od niedawna tak jest?
ZaBsI: nie było to po 1, po 2 : mam wrażenie ,że ciągle się pogarsza. Jakiś miesiąc/półtora temu mierzyłem prymitywnym sposobem czas 0-100 km/h i wyszło 7.6 (czas fatalny), a 2 tyg. temu mierzyliśmy czas z Marcinem i wyszło 8.4 albo nawet 8.6.... dla porównania Marcinowi wyszło 7.1 (btw. czas ekstra !!) ... autko musi chyba iść do Kosmowskiego na gruntowny przeglądzik
Tucio: ostatnio w serwisie, kiedy zapytałem czemu po nocy przez jakieś 500-600 m jazdy skrzynia nie wrzuca wyższych biegów powiedzieli ,że jest niewielki wyciek oleju przy jednym z czujników w skrzyni. Pewnie szlag trafił ten czujnik i stąd taki problem, ale.... nadal wydaje mi się ,że problem ze skrzynia to nie jedyny problem, bo auto w ogóle jakby słabiej ciągnęło/gorzej reagowało na wciśnięcie pedału gazu.
Wysłany: 2008-02-25, 15:14
mACIEJ, problem w tym ze masz automatt a nie manual i tutaj w wiekszosci decyduje skrzynia od przyspieszania ... w tym modelu juz jest wiecej elektroniki niz w starszych ,dlatego ja bym szukal w skrzynii... wymiana oleju filtra i uszczelki w zaleznosci kiedy byl wymieniany bo w merolach jest to podstawa i wyczulona sprawa
The Power Of Dream's
mACIEJ [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-25, 16:18
Wiem, także ubolewam ,że to nie manual ale po 1'sze w tych modelach nigdy nie montowano manuali po drugie sam wiesz ,że manual w moim przypadku odpada . Też sądzę ,że przyczyna na 90% leży w elektronice. Jeśli tylko się czegoś dowiem, od razu dam znać !
Wysłany: 2008-02-25, 16:23
mACIEJ, montowano montowano na specjalne indywidualne zamowienie ale fakt manual w twoim przypadku to mala lipa bo ruszanie bylo by tragiczne
kumpel w E320 mial tez podobny problem z wrzucaniem bieguu przyczyna bylo sterowanie skrzyni ...
The Power Of Dream's
mACIEJ [Usunięty]
Wysłany: 2008-04-12, 11:24
Diagnoza (ASO):
- Problem z zapłonem na 1,3 i 4 cylindrze
- Najbogatsza mieszanka jaka komputer może sobie ustawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum