Poniewaz przymierzam sie do zakupu felg do klamerki mam w zwiazku z tym kilka pytan. Rozstaw szpilek to 4x114,3.
Pytania: (dosc idiotyczne moze)
1. czy osadzenie czyli ET moze byc dowolne??
2. czy konieczne sa dystanse, pierscienie centrujace?
3. co myslicie o tych felgach? Ile sa warte (na oko ) http://moto.allegro.pl/it...z_4x114_3_.html
Wysokosc opony z felga:
16' 59,09cm przy oponach 205/45/16
15' 61,70cm przy oponach 195/60/15
prawie 3cm roznicy=przeklamania predkosciomierza. Pytanie tylko jak duze?
ET gra role i nie moze byc dowolne bo albo kolo Ci bedzie obcieralo o nadkole wewnetrzne albo bedzie wystawalo poza obrys nadwozia (co jest sprzeczne z prawem...)
W zaleznosci od tego jakie ET ma felga czasami trezba zastosowac dystanse,
niby mozna to wyliczyc ale najlepiej przymierzyc felge do samochodu..
Pierscienie centrujace stosujesz jesli srednica wew otworu centrujacego felgi jest wieksza niz srednica piasty na ktorej ta felga siada, jesli jest na odwrot wystarczy roztoczyc felge..
te felgi z allegro jak na moje oko to bym wolal je ogladnac na zywo albo chociaz wiecej zdjec zobaczyc, no i dowiedziec sie jakie ta falga ma ET, srednice wew otworu centrujacego...
Powiem bond ze szalejesz normalnie piekne sa teraz tylko jakis fajny laczek i kocor
_________________ NAJSZYBSZA FIESTA W KRAKOWIE
maciek [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-04, 23:01
nie, świeżutka, guma miała od produkcji ok tygodnia jak kupowałem, jeszcze pachniała, to były barumy z tego co pamiętam, ale polecam, nic nie szumiały, drogi sie tez elegancko trzymały
Bond [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-04, 23:06
Tiger napisał/a:
Bond, pochwalam co tanie to drogie.. lepiej raz a dobrze jak masz zamiar tym jezdzic dłuzej , a o jakich lakach myslisz??
Auto: in progress....
Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 2751 Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2008-01-04, 23:10
Gratuluję ładny felunek
_________________ HEY Gość Ja wszystko widzę
Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!
Bond [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-04, 23:20
generalnie producent radzi by bylo to albo 185/65/15- takie gumy mam na zime albo 195/60/15 - takie gumy mam na lato. A slyszalem ze ubezpieczyciel moze nie wyplacic ubezpieczenia jesli opony sa inne od tych co podaje producent. Fela jest 6,5" wiec wlezie tam i 215/??/15 tylko pytanie czy nie beda tarly i czy jakby co sie nie przyczepia
maciek [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-04, 23:43
195/65/15 barum bravuris 180zł szt, nóweczka ze sklepu
Bond [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-05, 10:51
maciek napisał/a:
195/65/15 barum bravuris 180zł szt, nóweczka ze sklepu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum