Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Klimatyzacja
Autor Wiadomość
oggy
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-29, 21:20   Klimatyzacja

Takie pytanie z mojej strony do was, jeżeli są tu jacyś mechanicy.. gdybając tak narazie czysto teoretycznie jakbym znalazł sobie rozbitą mazdę z klimą, to jest ktoś na tym forum kto by mi ją przełożył? No i jakie tego koszty oczywiście ;) Przekładka generalnie nie jest trudna, mam gdzieś opis nawet w necie.. ale nie chcę się chyba tego sam podejmować.. za mało się znam.. choć klima to raczej projekt na przyszłe wakację, bo teraz już mi się nie opłaca ;D

Magic_sc 
Centomaniak

Auto: Seicento
Moc: 55KM
Wysłany: 2007-08-29, 21:53   

Musisz miec dodatkowe kolo na kture nakaldasz pasek klinowy, oczywiscie wtedy kupujesz pasek klinowy dluzszy dedykowany do modelu z klima, a teraz drugie pytanko bo np. we fiatowskim bloku 1.2 jest blok do klimy a drugi nie, roznia sie tym ze ten do klimy ma 3 otwory do ktorego zaklada sie naped klimy (czy jakis kompresor jak to sie fachowo zwie) No i potem musisz jeszcze znalezc miejsce na skraplacz i bedzie banglac :mrgreen:

Tucio 

Auto: Asterix GSi Turbo
Moc: ?????? :)
Wysłany: 2007-08-29, 22:10   

najpierw to bym zaczal od nagrzewnicy a pozniej zabawa z mocowaniem sprezarki , chlodnicy , dodatkowego wentylatora i wezy .

ja vs bmw ( jako wolnossak dawniej :) )
http://www.youtube.com/watch?v=aXKm9uF805o

Są turbodiesle to czemu nie turbobenzin.

oggy
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-29, 22:24   

nie no wiadomo ze biorę wszystko co jest potrzebne z auta dawcy do mnie.. pytam tylko czy ktos by się tego zabrał ;)

Tucio 

Auto: Asterix GSi Turbo
Moc: ?????? :)
Wysłany: 2007-08-29, 22:30   

wszystko zrobisz sam ( mechanicznie ) ale wiazke to 3ba bedzie zrobic , aha czujniki wysokiego i niskiego cisnienia musza byc nowe ,tak samo jak osuszacz, a najbardziej przerabane bedzie z wężami jesli beda połamane , lub nieszczelne.Bo zamontowanie chlodnicy to sobie sam dasz rade , tak samo jak z wymiana nagrzewnicy ( uwazaj na plyn bo sobie zalejesz srodek ) wszystkie kable sobie wyprowadzisz a pozniej pozostanie tylko wiazka i nabicie.

ja vs bmw ( jako wolnossak dawniej :) )
http://www.youtube.com/watch?v=aXKm9uF805o

Są turbodiesle to czemu nie turbobenzin.

oggy
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-30, 00:06   

No tylko widzisz Tucio, w tym momencie sam bym się nazwijmy to "bał" robić.. może się to zmieni, bo wiadomo ze teraz przed jesienią i zima nie opłaca mi się tego robić.. Mam nawet dokładny opis ze zdjęciami jak to zrobić, tylko najbardziej obawiam się prowadzenia rurek i przewodów..

A opis tutaj : http://www.skowron.eu/garaz/323F/klimatyzacja.html

Odpowiedz do tematu