wesoloo
Auto: opel tigra
Moc: 90km
Wysłany: 2006-10-13, 20:14 opel tigra - traci moc i szarpie
witam szukam pomocy wykrywcia usterki w mojej tigrze. opis jak autko zapalam zimne to moc ma i zryw jak sie zagrzeje to juz traci moc
jest mnij zrywne przy ruszaniu go czasmi dusi
przygasa spala 12l na 100km .silniczek ma 1,4 ecotech 90km
Auto: Honda Civic
Moc: coś sie odpycha....
Wiek: 30 Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2146 Skąd: brać wiecej mocy ;)
Wysłany: 2006-10-13, 21:35
Jak nierówno pracuje to znaczy, że silniczek krokowy masz do przeczyszczenia
Sprawdż :
stan świec
czy nie dostaje sie lewe powietrze przez taką gumę od kolektora ssącego
jak Ci nie chce palić na ciepłym silniku to sprawdź sobie czujnik temperatury silnika jest w okolicach termostatu
zczytaj kody błędów bo może coś jeszcze do tego dojdzie
Wysłany: 2006-10-14, 14:25
autko paali lecz jak zgsisie sanie to autko traci moc i jest take troche mułowate
dumacie i dumacie a trzeba zacząć od sprawdzenia kodow usterek i bedziesz wiedział gdzie szukać myśle że na forum Tigra Team bardziej ci pomogą a przynajmniej jak z czytać kody a pózniej już bedzie z górki
wesoloo
Auto: opel tigra
Moc: 90km
Wysłany: 2006-10-15, 16:29
nie wie czy to o diagnostyke chodz ale jak tak to byłe juz na nie i gosciu mi powiedziałę ze wszystko jest wporzadku lecz silnik ma wachanie czy cos takiego ze do jadnego cilindra dodaje paliwa a u drugiego ujmuje polecił mi zmiale koła pasowego bo tam jest czujnik do zapłonu zamienikle go i bez efektu rozad zmieniłe bo myslałę ze morze jest prestawiony o jaden zabek ale tez nic wszystko ok . sam juz nie wie co more byc uwalone w tym autku . dlategoi szukam pomocy.
Auto: JETTA
Moc: hmm...
Wysłany: 2006-10-16, 00:04
wesoloo napisał/a:
nie wie czy to o diagnostyke chodz ale jak tak to byłe juz na nie i gosciu mi powiedziałę ze wszystko jest wporzadku lecz silnik ma wachanie czy cos takiego ze do jadnego cilindra dodaje paliwa a u drugiego ujmuje
ale jak niby nie pokazał błędów a gość Ci mówi że wtryski nie podają równo to skąd on to wymyślił?
moja porada zmień mechanika jak Ci takie bajki opowiada
a co to jest ten przepływomierz i gdzie on sie znajduje
przeplywomierz steruje dawka paliwo-powietrze i znajduje sie na dolocie od filtra do przepustnicy
Wysłany: 2006-10-18, 20:16
witam wymieniłe sade i zawiele sie nie poprawiło dale go dusie nie ma przyspieszenia prz wyprzedzaniu jutro zamierzam sprawdzic ten dopływ powiecza do silnika. czy morze byc cos jeszcze przyczyna ?????????
sprawdz sobie wtryskiwacze , ciśnienie paliwa ipt .czujnik temp czynnika chłodzącego , sonde lambda jakie jest na niej napiecie (jak by była uwalona to by się check zapalił ) aha może czujnik położenia przepustnicy, cewka (napiecie jakie dochodzi do niej i czy nie ma gdzieś przebicia) a na końcu świece , czy nie są osmolone itp.
_________________ Posiadanie znaczka GSi do czegoś zobowiązuje na razie skromne 18.8 PSI dmuchania
Obadaj tez aparat zaplonowy czy gdzies jakeis styki nie sa przysmolone i je przeczysc bo to moze tez byc powodem, i tak jak mowi Tucio zagladnij do swiec zobacz na kable WN
_________________ << NiSkO TwArDo , SzErOkO i ZieLoNo-ZiELoNo >>
***Polerowanie Aluminium***
TKK - nie dla idiotow!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum