Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Polonez 1,6
Autor Wiadomość
Joker 
JoJoJoker :)

Auto: Honda Civic
Moc: coś sie odpycha....
Wysłany: 2006-12-23, 21:58   

tak, jak juz rozmawialismy na GG :) jezeli chcesz tuningowac silnik, to raczej nie w tym aucie, jezeli styling to mozna sie pokusic... a jezeli chcesz pojezdzic to nic niezmieniaj, tankuj i ciesz sie jazda... pomacham Ci przy wyprzedzaniu :mrgreen:

dextus
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-23, 21:58   Re: Polonez 1,6

Tiger napisał/a:
Mam poloneza caro z 92r ale jest po generalce-blacha zawieszenie ,silnik ,gaz itd.Zrobione jest wzasadzie wszystko ,auto miało byc w prezecie dla brata jest dla mnie i tak się zastanawiam co z tym zrobić, i czy wogóle cos robic czy lepiej oddac za grosze komus i myslec o czymś innym?? :cry: :cry: ehh ta polska motoryzacja:)
Prosze o podpowiedzi co zrobic z tym wg. was najlepiej;)

Hmmm....tak szczerze to ja bym nic nie kombinowal. Bo rakiety z tego nie zrobisz, chyba ze jakis swap (ale koszta zabojcze), mozesz to obwiesic spojelarami (tylko po co).
Jakbym byl na Twoim miejscu to poldolota zostawilbym sobie do codziennej jazdy bo jest przynajmniej na gazie i jezdzi a w miedzyczasie kombinowal jakas furke du dlubania...sprzedwac bez sensu bo jak 1000 zeta wezmiesz to bedzie dobrze...takie moje skromne zdanie :mrgreen:

Magic_sc 
Centomaniak

Auto: Seicento
Moc: 55KM
Wysłany: 2006-12-23, 22:00   

Joker nie zgodze sie z Toba, ja proponuje szukac silnika 1.4 tego 103KM i go dlubac albo jakies 2.0 z jakiegos forda i wtedy wychodzi bardzo fajne auto :mrgreen: A jesli juz jest blacharka zrobiona to tylko dzialac

dextus
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-23, 22:02   

Cytat:
Joker nie zgodze sie z Toba, ja proponuje szukac silnika 1.4 tego 103KM i go dlubac albo jakies 2.0 z jakiegos forda i wtedy wychodzi bardzo fajne auto A jesli juz jest blacharka zrobiona to tylko dzialac

Ssssij magic :brechta: szukajcie a znajdziecie...tylko po co :?: :?: Wstawiasz silnik 2,0 i co dalej?? Most i cale przelozenie napedu i tak szlag trafi...a poza tym caly czas to bedzie poldolot...wiec czy jest sens?? wg mnie nie :rozpacz:

Duracell 

Auto: Cordoba / Octavia
Moc: ????/130
Wysłany: 2006-12-23, 22:04   

ja bym sie zajal przerobieniem go na lansowoz :) przeciez niekoniecznie musi sie scigac z kazdym na skrzyzowaniach ;)

Magic_sc 
Centomaniak

Wysłany: 2006-12-23, 22:04   

Dext ktos moze tez tak o nas powiedziec ze dlubiemy cento :) pamietaj sa nieraz fanatycy marki :mrgreen:

dextus
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-23, 22:06   

Magic_sc napisał/a:
Dext ktos moze tez tak o nas powiedziec ze dlubiemy cento :) pamietaj sa nieraz fanatycy marki :mrgreen:

No wiem...ale my sie nikogo nie pytamy czy jest sens dlubac czy oddac za free :brechta: Wiec chyba fanatykiem nie jest :mrgreen:

Joker 
JoJoJoker :)

Auto: Honda Civic
Moc: coś sie odpycha....
Wysłany: 2006-12-23, 22:07   

Magic_sc napisał/a:
Joker nie zgodze sie z Toba, ja proponuje szukac silnika 1.4 tego 103KM i go dlubac albo jakies 2.0 z jakiegos forda i wtedy wychodzi bardzo fajne auto :mrgreen: A jesli juz jest blacharka zrobiona to tylko dzialac

Tez mi sie wydaje tak jak Dextusowi, ze za włozone pieniadze w poldka mozna kupic auto i powoli dlubac, a nim jezdzic spokojnie... wedlug mnie to jest bezsensu... chyba ze mialbym fioła na punkcie poloneza i worek pieniedzy... wtedy to bylby jedyny polonez w Polsce... najszybszy itd, itp, ale to nie na nasze realia...

dextus
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-23, 22:24   

Joker napisał/a:
Magic_sc napisał/a:

Tez mi sie wydaje tak jak Dextusowi, ze za włozone pieniadze w poldka mozna kupic auto i powoli dlubac, a nim jezdzic spokojnie... wedlug mnie to jest bezsensu... chyba ze mialbym fioła na punkcie poloneza i worek pieniedzy... wtedy to bylby jedyny polonez w Polsce... najszybszy itd, itp, ale to nie na nasze realia...

Thnx ziooommm :mrgreen:

Tucio 

Auto: Asterix GSi Turbo
Moc: ?????? :)
Wysłany: 2006-12-23, 22:48   

tylko swap na 2.0 dohc mirrafiori (moze być gaznik albo dorobisz wtrysk) bo z serii 1,6 (nie wiem co masz czy gażnik czy jedenpunkt) to cieżko jest przekroczyć 100 koni , a z tamtym silnikiem to juz masz wieksze pole do popisu i lepsza baze na wieksze modyfikacje.

ja vs bmw ( jako wolnossak dawniej :) )
http://www.youtube.com/watch?v=aXKm9uF805o

Są turbodiesle to czemu nie turbobenzin.

dextus
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-23, 22:51   

'92 to only gaznik

admin 
Ojciec Prowadzący

Auto: in progress....
Wysłany: 2006-12-23, 23:19   

Zrób sobie culta....

Zamiast ładować w jakieś kombinacje przekładanie silnika i takie tam cudowanie ze spojlerami zrób go na idealna serię... tzw. culty robią się coraz popularniejsze a Ty z tego co widzę masz dobrą podstawę pod to

Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!

Duracell 

Auto: Cordoba / Octavia
Moc: ????/130
Wysłany: 2006-12-23, 23:55   

Tiger nie klnij bo zolta kartke dostaniesz ;-)

Magic_sc 
Centomaniak

Wysłany: 2006-12-24, 08:26   

Co do dystansow to nieoslabi to niczego oprcz lozysk, przy dystansie zywotnosc lozyska jest troszke skrucona

Tucio 

Auto: Asterix GSi Turbo
Moc: ?????? :)
Wysłany: 2006-12-24, 09:32   

tutaj masz zdj fiata z radju w pychowicach :)

dorobili wtrysk a
z boku stoi Maciej Wisławski

a tutaj zdjecia kumpla poloneza ( od nas z klubu )

jedynie co to widac ze hamulce sa lucasa

a co do silnika 1.6 to możesz pokombinowac ( z dobrym gaznikowcem ) i zrobić tak jak ja miałem wczesniej (bo miałem fiata duzego ) robić tak aby sie 2 przepustnice na raz otwierały i troszke zblokowac dopływ powietrza , bo jak wiecie 2 ga przepustnica otwiera sie na podciśnienie które jest w kolektorze ssacym.poza tym co było zrobione to : podgrzewane paliwo ( wąż z paliwa owiniety o wąż z chłodnicy ) , zawory wychromowane , dolot i wylot wypolerowany , i głowica zrobiona . to był 4 ro biegowy kant ale 180 to miał just like that :) , aha i cali 8 zaworowa objeżdzał ,tylni dyfer był jedynie policyjny , znajde gdzieś fotki to wrzuce

pozdro

ja vs bmw ( jako wolnossak dawniej :) )
http://www.youtube.com/watch?v=aXKm9uF805o

Są turbodiesle to czemu nie turbobenzin.

Odpowiedz do tematu