Auto: D14A2 MA8
Moc: 98KM ~~ Narazie ;)
Wysłany: 2007-06-01, 21:30 Przeróbka lamp
Czy ktoś wie, gdzie można takie coś ogarnąć? Chyba że ktoś z Was się zna na takim czymś i już montował coś takiego u siebie lub zna temat ? Może jakieś adresy , telefony, www ? Ale dobrych kontaktów szukam
Auto: D14A2 MA8
Moc: 98KM ~~ Narazie ;)
Wysłany: 2007-06-01, 21:34
Soczewki już ogarniam, prawdopodobnie od ML'a... Tylko muszę mieć dobre kontakty, bo w razie czego, gdybym sam sobie nie poradził z ową przeróbką - to chciałbym aby zrobił to ktoś z fachowców. I generalnie przed zabawą bym zasięgnął informacji u tychże ludzi... Wiadomo że soczewka musi być - i jak chcę mieć długie/krótkie to już odpowiednia soczewka bixenonowa z jakąś tam przesłonką, do tego żarniki i przetwornice... To wiem wszystko... tylko potrzebuję informacji technicznych itp
podbij do Diupsa on ostatnio u siebie przerabial na soczewki wiec pewnie bedzie wiedzial co i jak i czekam na fotorelacje w razie przerobek
Wysłany: 2007-06-02, 11:39
Ja sie troche interesowale czyms takim i tak: nie pakuj sie w bixenon, walnij sobie na drogowe zwykle zarowy a na mijania xenon i bedzie git i taniej. druga sprawa to zrodlem swiatla nie jest zarnik i nie potrzebujesz jakiegokolwiek zarnika tylko poprostu lampe wyladowcza (tam sie pali lug elektryczny w oslonie gazow szlachetnych). trzecia sprawa potrzebujesz oprocz lampy wyladowczej przetwornicy odpowiednich lamp soczewkowych jeszcze system automatycznego poziomowania zrodla swiatla. oprocz tego zwykle jest tak ze soczewki przystosowane do zwyklych lamp zarnikowych (zarowek) maja inaczej wyszlifowana soczewke i nie daja dobrze oswietlonej powierzchni drogi => soczewka soczewce nie rowna.
Generalnie zalezy co chcesz osiagnac, czy bajer i wkurzac ludzi jadacych w nocy z naprzeciwka czy widziec lepiej w nocy (znam takiego goscia co sobie w seryjne klosze w tigrze wladowal xenony i tak nap******** po oczach ze masakra)
Jak chcesz to zrobic fachowo to bedzie Cie to kosztowac sporo czasu i pieniedzy.
a)- kupujesz lampy soczewkowe
b)-kupujesz najlepiej z jakiegos rozbitka zestaw ksenonowy (lampy wyladowcze, soczewki z lamp z tego rozbitka, przetwornice i system poziomowania)
c)-podmieniasz soczewki w lampach ktore bedziesz montowal u siebie na te z rozbitka
d)-montujesz elektryke i wszystko inne i gotowe
I wtedy masz xenon,nie denerwujesz ludzi jadacych z naprzeciwka, sam dobrze widzisz w nocy i u mnie respekt
Mozna tez ograniczyc koszta i prace i walnac lampy wyladowcze w klosze jakie tam kupisz zaopatrujac sie jeszcze w przetwornice i masz wtedy w sumie tylko bajer ze mozesz powiedziec ze masz xenon.... - pytanie czy warto
Diups [Usunięty]
Wysłany: 2007-06-04, 11:57
ziom... jak cos mozemy pogadac jak ja to zrobilem... potrzebna byla otwornica i wiertło
a tak wogule to EMG z forum CKPL robi BIKSENON za 1700zl... wysylasz czekasz tydzien i masz spowrotem lampy - robil wlasnie u niego Cairo lampy kozak.... a biksenon ma z nowej beemki bodajże 7demki tak ze wypas... z mechanizmem doswietlania zakretow (ale tego mu nie zalozyl bo sie nie miescilo w lampie niestety)
wiem ze ktos robi za 1500 tez z civic klubu... a juz wiem SEPTIC... ale chyba na gorszych komponentach niz EMG.... i w Krakowie gdzies na jakiejs ulicy jest firma co to robi - ale spytaj Cairo bo ja sie nie orientuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum