Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
sekcja zwłok kompresora :)
Autor Wiadomość
wito 

Auto: VW Corrado G60
Wysłany: 2007-08-22, 22:17   sekcja zwłok kompresora :)

sie ma!!!

zbierałem sie zbierałem az sie w koncu zebrałem i zrobiłem sekcje zwłok kompresora :)
nie wyglada najgorzej a wrecz przeciwnie prawie jak nówka nie śmiganka ;) ma czym pompowac bo listwy sa ok :) faktycznie okazało sie ze pusciły simery i dlatego wdmuchiwał olej do silnika :(
nie bardzo mam wiedze zeby samemu sie z nim bawic i wymieniac simery wiec jak jest ktos na forum kto sie zna i pomoze to zrobic to oczywscie "dogadamy sie ;) ") w sumie to jeden gosc zadeklarowal sie ze mi to zrobi jak bede we wrocławiu (ale moj wyjazd na szkolenie do ...wrocławia co sie przeciąga wiec pytam tutaj :) )

zdjecia słabej jakosci bo robione fonem ale cos tam widac ;)

ps nie wiem czy Wy tez zdjec nie widzicie ale jak sie na nie :kliknie" to w nowym oknie sie pojawiaja i jest ok ;)

oggy
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-22, 23:47   

Heh no jakiś śmieszny błąd z tymi zdjęciami, a na simerach się nie znam więc nie pomogę :P

wito 

Wysłany: 2007-08-23, 20:34   

hmmm chyba znalazlem przyczyne wywalenia tych simerów... gosciu ktory gwintował mi blok pod czujnik cisnienia oleju i smarowanie kompresora (mialem zerwany gwint) niedokladnie wydmuchal wszystkie opilki i niestety ale one polecialy w kompresor, przypchalo rownki od smarowania i cisnienie wywalilo simery... znalazlem dzisiaj na przewodach od smarowania kompresora opilki metalu i stad moja diagnoza... :/
co o tym sadzicie?? ;)

jezeli mam racje to czy trzeba wymieniac simery czy wystarczy tylko dokladnie wyczyscic kompresor z opiłków (rowki, przewody itp.) i bedzie hulac czy raczej nie?? bo nie mam ochoty znowu puscic chmury dymu z wydechu... bo to nic przyjemnego zadymić ulice na długosci 300 metrów hehe a poza tym ten zapach palonego oleju ...

Magic_sc 
Centomaniak

Auto: Seicento
Moc: 55KM
Wysłany: 2007-08-23, 22:09   

Elementy gumowe w silnikach takie jak uszczelki simeringi itp sa jednokrotnego uzytku i powinno wymieniac sie na nowe

wito 

Wysłany: 2007-08-23, 22:19   

Magic_sc, i wszystko jasne :) beda nowe simery tylko nie wiem czego ale forum corrado jest wylaczone a mam tam namiary na privie na goscia ktory ma simery ;/ i za wymiane chce 20 zeta hehe

wito 

Wysłany: 2007-08-27, 00:02   

no nie chce mi sie wierzyc ze nikt nie potrafi wsadzic simerow i skrecic tak zeby nie wyskoczyly hehe

Tucio 

Auto: Asterix GSi Turbo
Moc: ?????? :)
Wysłany: 2007-08-27, 07:19   

simeringi kupisz na gromadzkiej

ja vs bmw ( jako wolnossak dawniej :) )
http://www.youtube.com/watch?v=aXKm9uF805o

Są turbodiesle to czemu nie turbobenzin.

Odpowiedz do tematu