tak tyle że turbo to nie wszystko przydałoby sie odprężyc silnik zmienić tłoki (chyba że są kute) pomyśleć o mocniejszym sprzegle zrobić wydech bo inaczej turbo wiele nie da wiem z doświadczenia
no chyba że silnik jest przystosowany do tego nie wiem ja tylko tak pisze
z samym zalozeniem turbiny nie widze problemu, kilka srubek i po krzyku, jednak zeby to wszystko dostroic zeby chodzilo jak ta lala proponuje udac sie na hamownie...
_________________ there's no life like low ride
kochajmy sie jak Bracia liczmy sie jak Zydzi..
chociaż kaszle, ciężko stęka jest jak skała i nie pęka
Panowie i Panie juz postanowione... turbo nie bedzie ale za to bedzie przeszczep silnika z g60 na g60 z kompresorem poniewaz silnik po remoncie z g po regeneracji trafil sie po kosztach i teraz najwazniejsze...
kumpel mechanik powiedzial ze zrobi mi przeszczep ale dopiero po 20.07 i mam pytanie... czy jest na sali ktos kto zrobi w terminie wczesniejszym??!!
pozdrawiam
kola [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-07, 01:51
Hmm... ale z tego co pamiętam to G60 ma seryjnie kompresor (mogę się mylić). A jak już robisz przekładkę, to nie warto pomyśleć o lepszym silniku Vw ??
no ma seryjnie kompresor ale jak go ktos zajedzie to wyjmuje i zostaje samo 1,8... a ten caly komplecik czyli kompresor po calkowitej regeneracji + silnik po remoncie jest po naprawde smiesznych pieniadzach a co oryginał to oryginał
silnik z kompresorkiem juz lezy w garazu i czeka na swoją kolej ciekawe co z tego wyjdzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum