SPI przebudowywujesz na na MPI, potem zaczyna sie zabawa, bo wszystko zalezy ile chcesz kucy
Ale napewno trza szukac:
mapsensora, turbo, IC,wtryski, Reglator paliwa, pompa z walbro 255, itp ale wiecej info jak cos to pisz na priv.
Ja teraz czekam juz na swpoje gadzety
_________________ << NiSkO TwArDo , SzErOkO i ZieLoNo-ZiELoNo >>
***Polerowanie Aluminium***
TKK - nie dla idiotow!!
jasiek31 [Usunięty]
Wysłany: 2008-03-19, 16:58
w zasadzie marshall pyta o moje autko i teraz troszke dokładniej mam mała turbinke własnie z silnika bi turbo u mnie ma byc jedna bo i autko malutkie,ic tez juz mam najbardziej interesuje mnie kwestia sterowania ilosci podawanego paliwa
SPI też chyba da się uturbić Chociaż wyniki na pewno nie będą tak samo dobre jak w MPI. Magic, a co odnośnie małego biturbo dla takiego silnika? Ma to sens?
Wiesz jeden taki projekt powstal ale sprawa ciezka ze wzgledu ze trzeba szukac naprawde malusich dmuchawek bo bardzo ciasno pod maska
TKK - nie dla idiotow!!
w zasadzie marshall pyta o moje autko i teraz troszke dokładniej mam mała turbinke własnie z silnika bi turbo u mnie ma byc jedna bo i autko malutkie,ic tez juz mam najbardziej interesuje mnie kwestia sterowania ilosci podawanego paliwa
Mala turbinka mozna zrobic soft turbo i dmuchac bezpieczna granice 0,4bar.
TKK - nie dla idiotow!!
A wogole masz tam silnik 1.2 czy 1.1SPI, bo byly 1.2 60KM, a 1.1spi/mpi 54KM, no i jeszcze 1.2mpi 75KM
TKK - nie dla idiotow!!
jasiek31 [Usunięty]
Wysłany: 2008-03-19, 18:04
mam 1.2 spi odprezony delikatnie, dmuchawka juz jest kolektor w trakcie roboty,pompka paliwa tez juz jest ,tak ze niedługo trzeba bedzie to zmontowac w aucie tylko kwestia sterowania jeszcze mizostała do wykombinowania i dlatego ten temacik
mam 1.2 spi odprezony delikatnie, dmuchawka juz jest kolektor w trakcie roboty,pompka paliwa tez juz jest ,tak ze niedługo trzeba bedzie to zmontowac w aucie tylko kwestia sterowania jeszcze mizostała do wykombinowania i dlatego ten temacik
Sterowanie sa 3 opcje;)
Remap
SMT6 lub ecumaster
Albo sterpwni standalone czy jak to sie pisze ale do tego tematu bez okolo 4tys-5tys nie podchodz
TKK - nie dla idiotow!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum