nie musisz kupowac , montujesz swiece w wydech doprowadzasz napiecie i w sordku kabiny przycisk po ktorym nacisnieciu bedzie iskra na siwecy i bedzie kabum z wydeszku, jednak sprawan jest taka ze samochod nie moze posiadac katalizatora
_________________ << NiSkO TwArDo , SzErOkO i ZieLoNo-ZiELoNo >>
***Polerowanie Aluminium***
TKK - nie dla idiotow!!
bartek3gt [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-26, 14:43
no katalizatora nie mam.. bo mi go kiedys wypaliło... ale mam strumienice to może być?? to będe próbował coś. a to wystarczy pociągnąć prąd z akumulatora bezpośrednio na świece?? nie musi być masy?? a w którym to miejscu trzeba zamontowac tą świece??
Auto: in progress....
Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 2751 Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2007-09-26, 15:31
No Magic coś mi się nie zdaje żeby było tak jak mówisz... ja się mało znam w tej kwestii ale wydaje mi się że po zamontowaniu samej świecy zapłonowej i pstryczka nic nie da bo przecież na koncu wydechu masz już spaloną mieszankę paliwową prawda ?? Co chcesz spalać raz jeszcze spalone spaliny.. ?? Sensu nie widzę
Jak pogrzebać na google.pl to mamy
Cytat:
Zestaw składa się z zaledwie pięciu elementów. W jego skład wchodzą: urządzenie sterujące, świeca i cewka zapłonowa, przewody oraz wyłącznik elektryczny. Sam montaż jest mało skomplikowany. Aby całość działała tak, jak w założeniu – czyli buchając ogniem – świecę zapłonową należy umieścić na końcu układu wydechowego, najdyskretniej jak to możliwe. Dalej świecę trzeba połączyć z cewką, urządzeniem sterującym i przyciskiem przy miejscu pracy kierowcy. Zasada działania jest dość prosta. Gdy zechcemy zadziwić „kibiców”, czyli współużytkowników dróg publicznych, wystarczy tylko nacisnąć przycisk umiejscowiony wewnątrz auta. W tym momencie dezaktywuje się układ zapłonowy silnika, a jednocześnie podawane jest napięcie na dodatkową cewkę. Cały „bajer” powstaje dlatego, ponieważ mieszanka paliwowo-gazowa nie spala się w komorze spalania – czyli tak jak powinna – a dociera do układu wydechowego. Gdy już tam dotrze, dzięki dodatkowej świecy zapłonowej następuje zapłon i efekt gwarantowany.
Zgodnie z tym co wyżej napisane musisz wyłączyć układ zapłonowy żeby mieszanka paliwa i powietrza przeleciała przez cylinder a potem przez cały układ wydechowy i na jego koncu gdzie jest świeca nastąpiło zapalenie mieszanki
Pozdroo
admin
_________________ HEY Gość Ja wszystko widzę
Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!
Auto: Honda Civic ED7
Moc: 109 KM
Wiek: 29 Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 1456 Skąd: Nowy Bieżanów
Wysłany: 2007-09-28, 23:25
Ja znam Uniacza co ogniem zieje...
_________________ ...hej dziewczyno, rób zagryche, ja w kieszeni flaszke mom, wypijemy, pojadymy, wiater poprowodzi Nos...
Honda - The Power Of Dreams...
http://pl.youtube.com/watch?v=4sM633W17Hs
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum