Wysłany: 2007-03-13, 20:56 Żarówki LED i nie tylko
Witam
Piszę pierwszy raz bo się zapisałem do Waszego... wróć!!! NASZEGO klubu
Na początek chcę troszkę "upiększyć" autko z wyglądu. Potrzebne są mi do tego żarówki typu LED do świateł pozycyjnych,kierunkowskazów i stop. Wiem ,że są na Allegro ale czy są gdzieś do dostania w Krakowie? Potrzeba mi jeszcze białych tarcz zegarów i chrom obwódek na liczniki i jakieś inne drobiazgi.
Kto wie gdzie jest jakiś fajny sklepik z tymi rzeczami?
Dzięki za podpowiedź.
w D.H WANDA bez problemu dostaniesz ledy, zreszta w kazdym motoryzacyjnym sa dostepne juz
Wysłany: 2007-03-13, 22:38
a są dostępne ledy W5W zwykłe czy z homologacją ??
dextus [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-13, 22:42
goldi napisał/a:
a są dostępne ledy W5W zwykłe czy z homologacją ??
A ma to dla Ciebie jakies wieksze znaczenie? Bo dla mnie nie bardzo...W5W sa stosowane jako postoje najczesciej, wiec jesli wsadzisz tam LED'y białe to nawet nikt tego nei zauwazy. Gorzej jesli bedziesz mial niebieskie to wtedy dowodzik mozna stracic.
A co do homologacji to jest w ogole cos takiego? Czy po prostu oswietlenie samochodu powinno byc po prostu odpowiedniego koloru?
goldi [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-13, 23:07
Jest na każdej żarówce którą wsadzasz do samochodu widnieje symbol E1 co jest homologacją
Ma to dla mnie znaczenie bo właśnie mam wsadzone białe W5W ledy bez hom, a wolałbym mieć z homologacją aby nie maiły do czego ewentualnie pały się przyczepić
Auto: Fiat cc 1.2 8v
Moc: 73KM
Wiek: 27 Dołączył: 29 Wrz 2005 Posty: 1093 Skąd: Kraków -okolice
Wysłany: 2007-03-14, 15:31
goldi napisał/a:
Jest na każdej żarówce którą wsadzasz do samochodu widnieje symbol E1 co jest homologacją
Ma to dla mnie znaczenie bo właśnie mam wsadzone białe W5W ledy bez hom, a wolałbym mieć z homologacją aby nie maiły do czego ewentualnie pały się przyczepić
a spotkałeś kiedyś gliniarza który by ci wyciągał zarówkę i patrzył na to czy jest homologacja czy nie?
_________________ trool monster garage
SWAP
goldi [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-14, 16:59
Wiesz jak to jest z policją trafiają się upierdliwcy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum