Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
[FAQ] problem z umocowaniem tuby w bagazniku
Autor Wiadomość
camel
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-16, 16:36   [FAQ] problem z umocowaniem tuby w bagazniku

moze mi ktos podpowie jak solidnie umocowac tube w bagazniku,orginalnie w kaplecie byly liche pasy i je troche rozczepalo.teraz tuba goni na zakretach po calym bagazniku,wqrwiajace to jest!czekam na pomysly!

trool 

Auto: Fiat cc 1.2 8v
Moc: 73KM
Wysłany: 2008-07-16, 22:30   

przymocuj kawałek małego katownika aluminiowego do spodu na wkrętach , bądź na śrubach z jednej i z drugiej strony i po problemie(mozesz delikatnie paskiem opasac i przeczepic do tych katownikow.

katowiki są małe , srebrne i ladnie wygladają , wiec spoko bedzie

SWAP

goldi
[Usunięty]

Wysłany: 2008-09-10, 00:48   

na poważnie to sprzedać tube kupić skrzynkę :D :D :)

no ale jak tak koniecznie ją chcesz to kup w obi rzepa naklej na tubę i przyczep do podłogi :) tylko na dużej powierzchni aby ci sie to trzymało i dobrej jakości rzepa.

specu01 

Auto: Honda Civic
Moc: 75 KM
  Wysłany: 2008-09-14, 20:54   

Ja do siebie wrzuciłem srzynkę i przypiąłem ją kawałkiem zwykłego pasa bezpieczeństwa. Całość wraz ze wzmakiem umieściłem na porządnym kawałku pilśni i wszystko na wkrętach zamocowałem, ale te rzepy to też dobra sprawa, tylko faktycznie muszą być duże. Dokręciłem też dwa metalowe kątowniki żeby się to wszystko nie przesuwało po pilśni. Polecam połączyć wszystko kilkoma metodami w zależności od pojemności bagażnika i wielkości oraz masy tuby, żeby w razie dzwona całość nie znalazła się na przedniej szybie ;-)

Odpowiedz do tematu