Auto: HONDA CIVIC COUPE
Moc: 105KM
Wysłany: 2007-07-10, 18:52 JAK PODŁĄCZYĆ 2-KANAŁOWY WZMACNIACZ
Witam Mam pytanie i jednocześnie prośbę. Może ktoś wie i ma na tyle chłopski rozum aby opisać jak należy poprawnie zainstalować podstawowy 2-kanałowy wzmacniacz aby nie mieć niepotrzebnych problemów:)Ja jestem chyba lalik bo totalnie nie mogę tego rozkminić
Wysłany: 2007-07-11, 14:43 ?????
Dobra bo na debilka wyjdę.
Kable mam już puszczone- Jeden idzie od plusa i ma jakiś kondensatorek i podłączony jest do wzmacniacza, potem czincze idą z radia do wzmacniacza, i tyle wiem?
Nie wiem- do czego mogę podpiąć uziemienie wzmacniacza (do blachy auta czy muszę ciągnąć kabel od (-) akumulatora
Nie wiem- jak zrobić żeby wzmacniacz nie ciągną prądu gdy stacyjka i radio są wyłączone
I proszę się nie śmiać kurcze, bo to śmieszne nie jest
mase przykrecasz do blachy nie musisz puszczać do minusa kabel nie ma kondesatorka tylko bezpiecznik taki duzy on najlepiej jak bedzie koło akumlatora bo w razie zwarcia nie zacznie palić kabla na całej długości tylko szczeli bezp.przy aku
a wzmacniacz jak juz podepniesz czincze to przy nich jest taki malutki kabelek jak nie ma to załatw sobie i przy radiu go podpinasz pod kabel oznaczony REMONTE CONTROL (niebiesko biały) i przy wzmacniaczu jest bodajze napis +REMONTE i go tam wpinasz podaj model wzmacniacza to ci powiem dokładnie w którym miejscu podpiąć albo zadzwoń 880-313-565 to podjade i ci podłacze
Najlepiej jest sobie puscic 3 żyłowy przewód od radia, żeby mieć +12V, zezwolenie i masę.. w tedy jest to najłatwiej podpiąć bo podpinasz się tylko i wyłącznie do radia, bez grzebania przy karoseri itd. W kabelkach od radia tak jak mowi kaczor powinno być REMONTE CONTROL, choć z tego co wiem mozna się też podpiąc pod zasilanie dla elektrycznej anteny.. czy coś w tym stylu.. a mase do masy radia i zasilanie do zasilania radia.
jakby miał podłaczony wzmacniacz do radia to miałby spadek mocy bo kable zasilajace radio są cieniutkie i nie puszczają tyle prądu co wzmacniacz potrzebuje
Wysłany: 2007-07-12, 19:10 THE END
I Wszystko Jasne. Profesjonalna Pomoc nadjechała i po pewnych próbach i problemach ze sprzętem Kaczorek wszystko mi podłączył i działa 1 klasa. Wielkie Pozdro. Dziękuję
Wysłany: 2007-07-14, 22:30 Za dobrze by było prawdziwe
I tak dzięki pomocy Kaczorka który temat CarAudio ma w jednym palcu. Oddaje radio do reklamacji i nucę sobie nutkę w autku sam, spędzam kolejny 1-mc bez radia bo radijko jest niestety zje.a..e. NIE POLECA INSTALOWAĆ CAR AUDIO ZAKUPIONE W MEDIA MARKT W FIRMIE ZA Media, która robi to gratis, Kaczorka Polecam!!!!!!! a gratis to mozna w pyszczek dostać i to często nawet za pobraniem
Wysłany: 2007-07-15, 14:32
Troszkę ich zjechałem z błotkiem i kazałem zapisać w uwagach co było zepsute, kolo przyjął sobie to do wiadomości ale i tak clarion zrobi swoje, zobaczymy co będzie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum