Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak to jest z Buszmenami ?
Autor Wiadomość
zinman 

Auto: BMW E30 316i
Moc: yyy 102KM
Wysłany: 2007-01-25, 15:16   Jak to jest z Buszmenami ?

Witam piszę na ten temat gdyz opinie są podzielone... przewazaja na necie opinie że buszmeny sie do niczego nie nadają :| no i chciałem zapytać jak to jest ? Mam radyjo boschmanna i chwale sobie na prawde łądnie gra.... tubą pieknie steruje, i planuej zakupić jakieś głośniczki ze tak powiem atrakcyjne cenowo ... no i czy warto w takim razie zakupić buszmenki ? Byłoby przynajmniej wsyztsko jednej firmy ;)

duugi27
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-25, 19:44   Buszmeny

Wiec tak Ja radia takiego nie posiadam,ale mam glosniki boschmanna 6x9(jajka)!
Dokladnie to sa takie jak na linku- http://www.allegro.pl/ite..._bass_700w.html
Takze wracajac do tematu to polecam ci je poprostu sa zaje..... mocne i dobry bass maja.

dextus
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-25, 19:45   

Ja mam wiekszosc sprzetu na Boschmannie i nie narzekam...gra to naprawde fajnie i przede wszystkim czysto...jak dla mnie najlepszy wybor za taka cene...

Tylko rob zestaw w pelni odseparowany...bo inaczej to kicha bedzie na maksa :rozpacz:

duugi27
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-25, 19:52   

najlepiej kupic te boschmanny 1000 watt tylko kasa wieksza :twisted:

dextus
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-25, 19:53   

duugi27 napisał/a:
najlepiej kupic te boschmanny 1000 watt tylko kasa wieksza :twisted:

No tak, ale nie wiadomo co zinman planuje :mrgreen: W sumie kazdy dobrze wykonany glosnik bedzie dobrze gral.

duugi27
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-25, 19:55   

Tak ale sa tez jajka innych firm(niby) :mrgreen: I jak zainstalujesz w pojezdzie to lipa jak nie wiem :rozpacz:

dextus
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-25, 20:02   

duugi27 napisał/a:
Tak ale sa tez jajka innych firm(niby) :mrgreen: I jak zainstalujesz w pojezdzie to lipa jak nie wiem :rozpacz:

Lipa bedzie zawsze przy jajku i przy glosnikach 2-3 droznych...jeden glosnik po prostu nie oddtworzy poprawnie wszystkich pasm...nie ma rzeczy uniwersalnych

admin 
Ojciec Prowadzący

Auto: in progress....
Wysłany: 2007-01-25, 20:37   

No więc ja bym tam polecał cośik z wyższej półki :) i popieram - Nie bierz głośników 3 drożnych.. zmontuj zwrotnice będzie na pewno lepiej

Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!

zinman 

Auto: BMW E30 316i
Moc: yyy 102KM
Wysłany: 2007-01-25, 21:12   

Hmmmm ... wtakim razie uściślę... Mam już w bagażniku w boczkach 2x jakieś KENWOOD 20cm 3 drożne:/ z tego co widze nie polecacie.. ale nawet ąłdnie grają:) pozatym chodzi mi o głośniczki z przodu... w mojej bumce sa tam wejścia na głośniki 13 cm wiec jakie byście tam wsadzili ;>

Duracell 

Auto: Cordoba / Octavia
Moc: ????/130
Wysłany: 2007-01-25, 21:24   

jesli nie jestes audiofilem to kazdy glosnik bedzie dobrze gral nawet jajka ;-)

stanley013 

Auto: cc
Moc: 30KM
Wysłany: 2007-03-10, 14:17   

zgadzam się z Duracellem jesli uważąsz że głośnik dobrze gra to po co kupować inny jeśli nie słyszysz rużnicy to nie ma sensu przepłacać a co do głosników to oprucz tego jakie się wybierze ważne jest jak się jej zamontuje, nawet jak bedziesz mial infinity a bedą w seryjnych miejscach to napewno nie bedą ładnie grały choćby mocowane były złotymi śrubami

goldi
[Usunięty]

Wysłany: 2007-03-13, 00:44   

stanley013 napisał/a:
zgadzam się z Duracellem jesli uważąsz że głośnik dobrze gra to po co kupować inny jeśli nie słyszysz rużnicy to nie ma sensu przepłacać a co do głosników to oprucz tego jakie się wybierze ważne jest jak się jej zamontuje, nawet jak bedziesz mial infinity a bedą w seryjnych miejscach to napewno nie bedą ładnie grały choćby mocowane były złotymi śrubami

Nie słyszysz różnicy bo nie masz radia dobrego dlatego polecam czasem postać przy półce włączyć jakiegoś dowolnego clarionca pionnierka i sony na jednych głośnikach oczywiście sony i pionnek droższych niż clarionek bo inaczej mu nie dorównają i głośniki tez nie byle jakie tylko albo alpine albo jbl i w tedy usłyszył różnice. Jeśli takie audio cię zadowala to się ciesz ale powiem ci boschman to nic dobrego tym bardziej jak masz zamiar go podpiąć pod radio :rozpacz: Jeśli chodzi o fajne audio które ładnie gra ale nie przesadza to trzeba liczyć się z wydatkiem około 1100 zł z radiem ale to takie które gra ładnie ale nie ekstra a do fenomenalnego mu dużo brakuje ale jest dużo lepsze od tego co masz. Jak pisałem podstawa to radio albo Alpine albo Clarion spośród tych firm najlepiej wybierać bo mają najładniejszą barwe i dużo opcji dobry jest też JVC ale nie ma wszystkich udanych modeli, oczywiście że inne radia zagrają pomimo iż kosztują podobnie ale mi przynajmniej dźwięk właśnie tych 3 odpowiada najbardziej a radio pionnka to nawet te z wyższej półki są słabe do sprawdzenia w Satrunie w Galleri jak sie komu chce :) .

A teraz do rzeczy jak jest radyjko to teraz jakiś zestaw na przód koniecznie odsparowany dwu drożny i tu moze być albo infinity albo power bass tego drugiego trzeba dystrybutora na polske znaleźć no i jakiś fajny wzmacniacz który będzie napędzał cały system acha najlepiej 4 kanałowy aby skrzynke napędził też i tu typy na skrzynke podobne albo infinity albo JBL z tym że nie potrzeba głośnika większego niż 30 cm a w zasadzie to najlepiej brać 25 cm bo dużo lepiej grają bo przez to że mają mniejszą membrane szybciej pracuja, wzmacniacz najlepiej brać o takiej mocy aby na mostku skrzynke napędził czyli jego moc rms była równa mocy skrzynki rms lub troszke mniejsza iczywiście jak przy wszystkich głośnikach oprócz rms skuteczność ma tez znaczenie i pasmo przenoszenia im większa skuteczność tym głośniejszy głośnik. Widze że w cenie 1100 zł z radiem będzie problem się zmieścić ale z pełnym zestawem głośnikó powinno być ok. Wzmacniacze JBL ewentualnie Mac Audio albo Blaupunkta można zawsze cosinnego poszukać odsyłam jeszcze po większą wiedze tutaj po ja jeszcze jestem z tej dziedziny laikiem:http://audiocar.pl/forum/forum-st.html

SZCZEPAN 

Auto: HONDA CIVIC COUPE
Moc: 105KM
Wysłany: 2007-03-26, 22:32   

Siemka:) Boschmann to firma Niemiecka z domieszką jakiś innych tam firmiarzy. Osobiście mam zestaw boschmann 13cm bass+twetery+zwrotnice i mam też głośniki firmy HELIX które są robione tylko w niemczech, HELIX TO JEDYNA FIRMA KTÓRA Pochodzi z niemiec i tam tylko produkuje swój produkt (BARDZO BOBRY PRODUKT). Zaś BOSCHMANN został mi przez Heliksa pozytywnie polecony gdy kupowałem kolejne głośniki do kompletu przez ich firmę ale za niską kasę. Napisali do mnie prosto. BOSCHMANN to Może mało znany sprzęt ale za te pieniądze naprawdę jest wart posiadania. Ja Też go polecam (ale tylko wybrane modele) Pozdro

moro
[Usunięty]

Wysłany: 2007-03-27, 19:18   

:banan: Rozmawiałem z gościem który dzięki naszemu zamiłowaniu do audio zarabia ma co do garka włozyc więc zakładam ze jest specjalista w tej dziedzinie bo jak kazdy musi zjeść ;-) --- i na temat Boschmana powiedzial że jaośc wykonania i materiały uzyte w głosnikach sa porównywalne z renomowana firma PIONIEER. I na koniec taki szczegól, głośniki boschmana kosztuja połowe ceny co tej samej klasy głośniki pionieera, więc rachunek jest prosty róznice w cenie możemy wydać na kolejne jakże niezbede modyfikacje naszego auta!!!! :banan: :mrgreen:

ps. Diss do kol. Goldi--- sprawdziłem :razz: : fakt że sam polecam zawsze Clariona (barwa dzwieku bez konkurencyjna) to stwierdzam że brzmienie pionieera jest na tyle dobre że nie okalecza psychy i słuchu na całe życie . :mrgreen:

camel
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-13, 20:06   

admin, siemanko podpowiedz mi jak zamowic naklejki klubowe i czy wogule moge je zamowic, i w jakiej sa cenie!staram sie jak najczesciej odwiedzac forum, ale urodzil mi sie synek! wiec narazie bedzie troche klopotow z wygospodarowaniem jakiejs godzinki na czytanie forum! :rozpacz: pozdrowka

szerokosci i jak najmniej miskow z suszarkami.nara :hell:

Odpowiedz do tematu