specu01
Auto: Honda Civic
Moc: 75 KM
Wysłany: 2008-08-28, 10:05 Jak wytłumić rezonans na klamce i zamku w drzwiach
Witam. Mam problem z wytłumieniem przednich drzwi w swojej hani. Dokładnie chodzi o wytłumienie zamka i klamki oraz zaczepów i prętów łączących te ustrojstwa. Drzwi wytłumiłem matami bitumicznymi i teraz całe drgania pochodzą tylko od wymienionych elementów. Może ktoś już się bawił w coś takiego i potrafi mi doradzić. Z góry wielki dzięki za pomoc.
Auto: in progress....
Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 2751 Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2008-08-28, 20:59
balta wiesz... moja wiedza jest mała ale.. jaki sens usztywnienia emelentu ruchomego który jest łączony który po jakimś czasie znów się wyrobi i bedzie miał luz... może lepiej zamiast usztywniać lepiej wziąźc zadbać o prawidłowe wygluszenie ...ale to tylko moja teoria
_________________ HEY Gość Ja wszystko widzę
Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!
specu01
Wysłany: 2008-08-29, 16:40
Właśnie problem polega na tym, że całą blachę drzwi od wewnątrz już okleiłem tymi samoprzylepnymi matami bitumicznymi i przez to jedyne niepożądane dźwięki dobiegają z z ruchomych połączeń w klamce i zamku. Nie wiem jak to wyeliminować, żeby wszystko normalnie działało. Myślałem o oklejeniu tych elementów jakąś gąbką albo grubą taśmą, ale ruchomych części tak nie potraktuję bo mogą przestać być ruchome
goldi [Usunięty]
Wysłany: 2008-09-09, 23:47
zlokalizuj co ci sie dokładnie trzęsie ja bym obkleił to taśmą taką do instalacji elektrycznych która ma miękkie wykończenie, ew. jakąś samoprzylepną gąbką cienką.
specu01
Wysłany: 2008-09-14, 19:47
Tak też właśnie zrobiłem. Już jest zdecydowanie lepiej. thx
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum