Auto: Fiat cc 1.2 8v
Moc: 73KM
Wiek: 27 Dołączył: 29 Wrz 2005 Posty: 1093 Skąd: Kraków -okolice
Wysłany: 2007-07-22, 20:30 rezonans w boczkach w cc
włozylem glosniczki boschmana 20 w boczki do cc do tylu . wszystko idzie przez zwrotnice - tyl oczywiscie sam bas .
i do rzeczy :
boczke jest z płyty mdf 6mm gdy jest mocniejszy bas daje rezonans i zaczyna drgac- z tego co doszedlem drga płyta o karoserie -przykrecona jest mocno a jednak .
co tu zrobic ? jakas uszczelke miedzy plyte (niewiem czy cos da , bo i tak jest bardzo mocno przykrecona na maks)
_________________ trool monster garage
SWAP
dextus [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-22, 21:19
Szczerze...to cholera wie, ale moze gumowa uszczelka samoprzylepna taka jak do okien??
Bartii [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-22, 21:30
Kiedyś tak drgały podkładki pod tablice rejestracyjne może jaką gąbeczka?,żeby amortyzowała to wszystko?
Auto: HONDA CIVIC COUPE
Moc: 105KM
Wysłany: 2007-07-24, 16:06
Leć do Castoramy albo Leroy Marlin Albo Obi Albo Praktiker i kup sobie za około 30zł taśmę dekarską (szeroka na 10cm długa 10mb) stosuje się ją do dachów i jest dostępna na działach budowlanych. Kup Też sobie jakiś rozpuszczalnik do oleju za 3 zeta, troszkę szmatek i średnio szeroki pędzel.
Zdemontuj wszystkie pierdoły na boczkach, wszystko ładnie wyczyść śmierdziuchem, a następnie wyklej całe drzwi taśmą w miarę dokładnie nawet wewnątrz drzwi, staraj się tylko nie zaklejać dziurek odwadniających a pod jakieś elementy metalowe do otwierania drzwi podłóż miękką gąbkę.
Dystanse z MDF i w których masz zamontowane głośniki i miejsca na mocowania głośników też wyklej tym bitumem i skręć mocno wkrętami.
Jak mi się uda to ci przykładowe fotki poślę dla jasności:)
Auto: D14A2 MA8
Moc: 98KM ~~ Narazie ;)
Wysłany: 2007-07-25, 11:51
Tak jak Szczepan polecam te bitumiki - ja u siebie mam wygłuszone całe drzwi kierowcy (póki co) i nic nie drga - ani krzty A pierdziało wszystko niesamowicie wcześniej... Także śmiało to polecam bo efekt jest rewelka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum