ostatnio nabyłem tube Magnata ThunderBull 3000 XL po całkiiem dobrej cenie. Co prawda jeszcze jej nie zamontowałem ale jak u kumpla podpieliśmy to świetnie chodziła.
teraz musze położyć instalacje w samochodzie i wzmaka kupić i bedzie lux...
Kilka parametrów tej tuby:
Moc RMS = 300W
Impedancja = 4 Ohm
Pasmo przenoszenia 19Hz - 200 Hz
Skuteczność 95 dB
włóż do duzej beczki bedziesz miał jeszcze dodatkowy efekt ECHO
echo echo ho ho ho ooooooo....
_________________ there's no life like low ride
kochajmy sie jak Bracia liczmy sie jak Zydzi..
chociaż kaszle, ciężko stęka jest jak skała i nie pęka
dextus [Usunięty]
Wysłany: 2006-09-18, 10:02
Z tego co mi wiadomo na temat audio, to tuby robia wiekszy "łomot". Natomiast skrzynki graja czystszym subtelniejszym basem. Ja mam u siebie skrzynke Magnata i jestem bardzo zadowolony. Przy tubie to chyba by mi bude w moim "olbrzymin krążowniku" rozerwało...co nieznaczy ze tuby mi sie nie podobaja
dobry sprzęt w samochodzie nie jest zły, no chyba że ktoś uważa Firsta za dobry...
naprawialiśmy kiedyś taki wzmacniacz w szkole, miał chyba 1200 W (tak pisało na obudowie), otworzyliśmy go i niewiedzieliśmy czy miać sie czy płakać, płytka drukowana malutka, jak miał 4x25 W to był max. Te wzmaki tylko obudową nadrabiają,a są puste w środku...
_________________ "Carpe diem" bo "memento mori"
dextus [Usunięty]
Wysłany: 2006-09-18, 23:18
Co do wzmacniaczy po 150 zeta na ktorych pisze 1600W itd. to wole sie nie wypowiadac. W srodku rzeczywiscie nie maja sie czym pochwali. Nie da sie tutaj zastosowac zasady "Dobre i tanie" bo cos takiego chyba nie istnieje w car audio.
Natomiast ze "sredniej" polki glosnikow i sprzetu audio moge polecic Boschmanna. Cenowo atrakcyjny, a parametrami niejednokrotnie bije markowy sprzet (praktycznie cale naglosnienie w aucie u mnie chodzi na takich glosnikach).
K1Lech [Usunięty]
Wysłany: 2006-09-20, 13:20
tuba fajna tez ja widziałem na allegro do sprzedania
instalacja już położona, tuba zamontowana i teraz tylko wzmaka musze kupić...
_________________ "Carpe diem" bo "memento mori"
stanley013
Auto: cc
Moc: 30KM
Wysłany: 2006-09-24, 02:37
ciekaw jestem Kacpern kiedy w końcu usłysze tą tubke, a co do rozprawki co leprze to najleprze są głośniki basowe w ciężkiej skrzyni bo nie rezonuje obudowa, ale sama skrzynka to nie wszystko liczy się też wzmak instalacja i zasilanie wzmaka bez baterii kondziorów to nie ma prawdziwego basu, jak się montuje bez kondensatorów to nie ma rużnicy czy skrzynnia czy tuba, choć nawet przy niskim nakładzie finansowym można bardzo ładne brzmienie basiku wykrzesać tyle tylko że nie będzie głośno
Cola robia takie subwofery np: Pioneer i chyba Blaupunkt ma taka w swojej ofercie, oczywiscie ne na ten rok tylko pare lat wstecz, tak samo jak słyszałem u kumpla tube , która miał pod siedzeniem , był to sprzet blaupunka a wyskosc była jakoś max 6-8 cm (czyli spokojnie wchodzi pod siedzenie) a głosnik był jakiś plaski czy cos w tym stylu, w kazdym badz razie strasznie mnie to zdziwilo jak to przyzwoicie gra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum