A ja poza radiem nie mam za bardzo pojęcia co mam w aucie
Myślałem, że mam 6 seryjnych głośników ( 2 z przodu + 2 z tyłu + 2 tweetery) w Calibrze ale po odsłuchu kumpla okazało się że były zmieniane - niestety nie sprawdzałem na jakie. Co do radia to mam jakiegoś Alpine'a którego zakosiłem tacie jak sprzedawał poprzednie auto. Całość gra według mnie bardzo dobrze - dobry jest bas jak na brak sub'a. Wiem, że jak głośniej puszcze muzyke, to radio przygasa - kumpel mi mówił, że przydałby się jakiś kondesator, czy coś takiego.
Co do rozbudowy audio w moim aucie, to raczej nie nastąpi ponieważ nie jestem fanem takich przeróbek. Jedynie jak się trafi subfoower i wzmacniacz Bose z limitowanej wersji Calibry to zakupie takie gadżety
ja miałem w aucie ( teraz leży w pokoju , a radio sie wozi w escorcie )
Radio Panasonic ( kupione na szybkosci w M1 )
Wzmak : Blaupunkt GTA2100
Tubka ( juz nie żyje ) 350W
tweetery w dzwiach zmieniane , jakieś Philipsy ( dobre maja pasmo )
Głosniki w dzwiach - było brak , ale juz są 16 cm 3 drozne blaupunkty
tylna półka - 2 głosniki blaupunkta 4ro drożne
cały sound system bedzie zmieniany
_________________ Posiadanie znaczka GSi do czegoś zobowiązuje na razie skromne 18.8 PSI dmuchania
U mnie za to jest niezła Rumunia, aż wstyd bagażnik otwierać (o ibizę chodzi): radio takie jak u Tucia, a z tyłu wyglądający jak domowej roboty wooferek i głośnik od wieży. Niby gra ale muszę się za to w końcu zabrać
Przod:
W desce rozdzielczej Magnat Car Fit 2 drozne 60W
Moc Max 60 W
Moc RMS 30 W
Impedancja [Ohm]: 4
Pasmo 61 Hz - 21 kHz
Skuteczność 90 dB
Przednie drzwi: Magnat Classic
Moc Max 150 W
Moc RMS 75 W
Impedancja [Ohm]: 4
Pasmo 36 Hz - 25 kHz
Skuteczność 91 dB
Tył:
tylna polka:Boschmann G-4632S
Moc Max 260W
Moc RMS 100W
Impedancja 4 ohm
Pasmo przenoszenia 35Hz - 23,000Hz
Skuteczność 90dB
W bagazniku:
skrzynia BLAUPUNKT GTB 300
Średnica 300 mm
Moc maksymalna 750 W
Moc sinusoidalna 250 W
Ciśnienie akystyczne 91 dB (2.83 V/m)
Pasmo przenszenia 35 - 500 Hz
Impedancja 4 Omy
Wzmacniacz: BLAUPUNKT GTA 200 FLASH
jak juz pisalem wczesniej audio bedzie przebudowane na jesien 2007r
Wysłany: 2007-01-13, 01:36
Ja ogolnie jestem troche ostrozny w takim "chwaleniu sie". Kazdy kto wejdzie na nasza stronke bedzie wiedzial juz wszystko o tym co masz w samochodzie i ile to jest warte...postaw pozniej gdzies furaka Niestety, takie czasy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum