Wysłany: 2007-12-16, 09:54 Kolizja z dziurą winna - Gmina Kraków , poszkodowana Mazda
Mazda straciła lewą oponę
Sprawozdanie Policji :
Miejsce : skrzyżowanie ul.Wielickiej i ul.Wlotowej kier. Tesco
Opis zdarzenia : Kierujący samochodem marki mazda , jadąc środkowym pasem ul.Wielickiej najechał przednim lewym kołem na ostrą krawędź nawarstwionej masy bitumicznej.
Sprawca zdarzenia : Gmina Kraków ( )
Uwagi : Nawarstwiene masy bitumicznej o długości 1,3 i wysokości 7 cm.
a teraz mój opis : jechałem 60 km/h a wolno tam 70 km/h , to nawarstwienie jest prawie nie widoczne zza kierownicy w nocy , opona jest walnięta dokładnie na profilu nie do uratowania
Na miejscu zdarzenia był także pan z Zarządu Dróg i Transportu , który też sporządził notatkę plus fotki ze zdarzenia.
Policjant który przyjmował zgłoszenie nazwał to zdarzenie "Kolizją z dziurą"
Co ciekawe na radiowóz policji czekaliśmy od 3:25 do prawie 6 rano.
Tak więc dołączyłem do tzw. "Czarnej Listy Tigera"
Jutro idę do ZDiT ubiegać się o odszkodowanie... (szanse całkiem spore)
Auto: Ford Sierra 2.0 8V bodyRS
Moc: ???
Wysłany: 2007-12-16, 12:51
chlopie y sie ciesz ze to tylko gumaaa a nie polowa zawiasuu,jak dobrze poszukasz to znajdziesz pojedyncza sztuke takiej oponyy i z odszkodowania zostanie ci troche kasyy chyba ze sie szarpniesz i kupisz 2 nowe o ile dostaniesz odszkodowanie
troche to potrwa też u nich byłem najpierw wyślą cie do rzeczoznawcy by oszacował szkode i zabulisz koło 250 zł potem wrócisz do zdit i zwrócą wszystkie szkody czyli 250 zł plus koszt opony potrącony o amortyzacje czyli koło 100 zł a wież mi ze wiecej czasu stracisz i paliwa do nich opłaca sie tylko jechać jak uszkodzisz auto a nie tylko opone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum