Ile kosztuje +/- kupienie (w sklepie) i założenie centralnego zamka do samochodu (u mechanika)? osobny koszt zamka i osobny koszt zakładania tzw. robocizna;
Czy są jakieś lepsze i gorsze zamki? (bo patrząc na ceny na allegro to zastanawia mnie to, czym się różnią te zamki poniżej 100zł a te powyżej 100zł?)
Ile taka przyjemność trwa? (tzn. montowanie - pare godzin, dzień, czy na poczekaniu mechanik założy?)
Wybaczcie moje pytania, ale nie znam się na tym i prosze o Wasze porady
Chce zrobić taki prezencik i interesują mnie przede wszystkim koszty w całości
ps. jeśli temat nie jest w odpowiednim dziale to prosze admina lub jakiegoś moderatora o przeniesienie go w odpowiednie miejsce.
Auto: Ford Sierra 2.0 8V bodyRS
Moc: ???
Wysłany: 2007-11-04, 20:23
wszystko zalezy od tego czy masz juz centralny w aucie z kluczyka,koszt centralki koszt ok. 100zł juz takiego lepszego ,zalozenie ok.100zł ,jesli nie masz centralnego z kluczyka dochodza koszty zamontowania silownikow koszt jednego ok.30zł,czas mozntazu w zaleznosci od tego czy trzeba montowac silowniki waha sie 1-3h wszystko zalezy tez jakie auto w niektorych trwa to kroce w niektorych dluzej
Auto: JETTA
Moc: hmm...
Wysłany: 2007-11-04, 21:09
jaki centralny zamek to zależy czy masz alarm? i czy ma on wyjscie na sterowanie centralnym zamkiem...
jak nie masz alarmu to trzeba kupic z pilotem, jak masz alarm i nie masz sterowania to trza tez z pilotem i wtedy masz 2 piloty 1 do alarmu 2 do CZ, mozna zmienic alarm zeby bylo sterowanie i wtedy CZ tylko z centralka.
ilosc silownikow tyle ile masz drzwi..
na przednie mastery czyli sterujace a tylne drzwi zwykle, ale to przewaznie tak jest w zestawach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum