Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
jak załatwić sąsiada?
Autor Wiadomość
kola
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-03, 02:28   

S@gi napisał/a:
niewiem jak w cali ale w vectrze sie spina 5 i 6 złacze (kola nie pomyliłem :?: czy 4i 5 ) i na wyświetlaczu kody wybijają ala "alfabet morsa" (jakby ktoś chciał liste kodów to chętnie udiostępnie,choć zapewne wszyscy "z opla" ją mają) :roll:

S@gi nie wiem o jaką Vectre Ci chodzi. Nie wiem czy w Viki B dało się zczytać błędy za pomocą agrafki, czy było OBD2. W Cali spina się piny "A i B" i check zaczyna mrugać. Najpierw dziesiątki, a później jedności. Zawsze jak rozpoczyna procedure to mruga 12. Czyli jest jedno mrugnięcie, a po chwili dwa mrugnięcia - to robi 3 razy, tak jak każdy błąd ;) A liste do Calibry oczywiście mam. Narazie zaoszczędziłem na przepływce, lambdzie, czujniku położenia wałków. Te rzeczy kosztowałby mnie (nowe) ok. 500 zł. A narazie wydałem 20 zł :lol: Przelutowałem kabelki, albo przeczyściłem styki :P

Pozdrawiam!!!!

S@gi 

Auto: E36 coupe & cytryna
Moc: podjechać do sklepu wystarczy
Wysłany: 2006-06-03, 14:22   

kola w Vectrze B łaczy sie np. za pomocą jakiegoś kawałka kabelka 5 i 6 styk(tu nie daję głowy) znajdujące się pod osłoną "ręcznego".Sposób wyswietlania ten sam który opisałeś.

O znalazłem...namotałem coś chyba ,ale tu jest wyjaśnione: http://www.vectraklub.pl/...dow_usterek.htm

Brak tylnego mostu to jak brak silnika...

ziucek 

Auto: ibiza 1.9 D/SL300 R129
Moc: rącze 68 koni/230
Wysłany: 2006-06-04, 21:19   

Obawiam się że nie chciałoby mi sie z tym wikłać, może następnym razem Kola mnie nauczy...

kola
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-04, 21:26   

ziucek napisał/a:
Obawiam się że nie chciałoby mi sie z tym wikłać, może następnym razem Kola mnie nauczy...

Masz to Ziucek jak w banku :)

Odpowiedz do tematu