Jak już zapewne niektórzy zauważyli po moim samochodzie mam problem z uciążliwym sąsiadem. Jak na ogół spokojnie podchodziłam do obrzygiwania mojego auta przez jednego z sąsiadów, tak dziś, gdy zabrałam się do mycia wozu, wściekłam się niemiłosiernie. Zeby wyjaśnić to uczucie dodam, że przez godzinę szorowałam sam dach mojego auta i po spłukaniu widzę że przynajmniej drugie tyle pracy będę musiała w dach włożyć.
Rozważałam różne opcje jak złapać sąsiada na gorącym uczynku, ale najgorsze jest to, że nie wiem o jakiej porze mogę się spodziewać kolejnego ataku. Jak postawię czyste auto na noc pod blokiem w określonym miejscu (najlepiej w piątek lub w sobotę) to jest niemal pewne że rano będzie zarzygane. Pytanie tylko jak wyczaić kto to robi? Ma ktoś jakiś pomysł na coś w rodzaju monitoringu? Bardzo zależy mi na tym żeby skur... złapać. Zemszczę się za odciski na rękach od szorowania auta.
Dla ułatwienia dodam że rzygi nie lecą z czyjegoś okna tylko z okna na klatce schodowej
hmmmm.... ja tam nie jestem elektronikiem a tu taki by sie przydal, zeby zamontowal jakas dobra kamerke w samochodzie z widokiem na okna klatki i moze daloby sie dojsc na powiekszeniu co to za debil...
a tak na marginesie musisz stawiac auto akurat pod oknami klatki...??
w ogole to najlepiej byloby chyba dorwac go i obic ryja to moze by sie zastanowil....
_________________ there's no life like low ride
kochajmy sie jak Bracia liczmy sie jak Zydzi..
chociaż kaszle, ciężko stęka jest jak skała i nie pęka
K1Lech [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-23, 10:37
ale ziucek jest z gór wiec zawzieta osobka juz współczuje temu typowi jak wpadnie w jej rece, jak juz bedziesz wiedziała kto to daj znac podjade beta z ciemna szyba i sie go w bagazniku wywiezie:)
Dzięki Lechu wiedziałam że pod tym względem mogę na Ciebie liczyć
Pomysł Balty wydaje mi się ok (też o tym myślałam) tylko nie wiem skąd wziąć gościa z kamerką. Myślałam jeszcze o czatowaniu przez całą noc ale nie mam za bardzo gdzie. Jak na razie to mam właściwie 1 osobę mniej i 1 bardziej podejrzaną (ta bardziej mieszka nade mną i wylewa rzygi prawdopodobnie z 3 lub 4 półpiętra - przy czym ja mieszkam na 3 pięterku). Jak dorwę tego dziada i będę już miała dowody w garści to pocisnę z nim, żeby mi za myjkę płacił (x4 oczywiści). W ostateczności, jak nic nie podziała, to zostaje bagażnik bety+łopata do kopania dołu. Rady typu nie zostawiaj auta pod blokiem nie pomogą mi w złapaniu sąsiada
Tak wogóle to wciąż jestem w trakcie mycia!!! Dach jeszcze się nie domył...
Ostatnio zmieniony przez ziucek 2006-05-23, 11:24, w całości zmieniany 1 raz
Tak wogóle to skad ten ktoś bierze tyle tych rzygowin?? Ziucek zorientuj sie kto wnosi do budynku nadmiar alkoholu. Jakby Ci sie chciało to mogłabyś siedzieć dwie noce w innym aucie po drugiej stronie ulicy (aczkolwiek żmudna sprawa) i istnieje możliwość przegapienia,tymbardziej jak to z klatki i nie zaświeci światła. "Elektroniczne" rozwiązanie sprawy było by ok,ale moja znajomość w tym temacie jest również znikoma:-/ Jakby sie sprawcy w jednej Bumie nie zmiescili to użyczę także swego rupiecia
Te rzygowiny to tylko przenośnia, bo przecież nikt nie rzyga tłuszczem. Myślę że rzygi są usuwalne pod wpływem szamponu lub ludwika. Czyli to nie rzygi, a ja podejrzewam 70-letniego dziadka, który wydaje się być nieco szurnięty. Kiedyś na szybie ibizy znalazłam rozsmarowany ser (nie taki zwykły, tylko połączenie twarogu z serem topionym) no i wycieraczki do wyrzucenia.
Nie mam gdzie się zczaić innym autem bo klatkę mam w podwórku, a nie przy ulicy. Przecież nie spędze całej nocy czając się za krzakiem...
Wysłany: 2006-05-23, 18:05
moze to jest jakaś aluzjia ze jestes taka szczuplutka:),co do czatowania to chyba jedyna mozliwosc złapania tego wandala
kola [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-23, 18:25
To może zrobiomy jakąś akcje zorganizowaną, żeby dorwać gościa Nocne czaty
pewnie byłoby fajnie, ale obawiam sie, że jakby sie nas zebrało to nie potrafilibyśmy siedzieć cicho i spokojnie i akcja mogłaby się nie udać, bo koleś by się spłoszył
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum