Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: HaiFisch
2008-03-04, 15:11
Krew Dla Zientarskiego
Autor Wiadomość
Duracell 

Auto: Cordoba / Octavia
Moc: ????/130
Wysłany: 2008-03-02, 23:32   

bazi napisał/a:
udzie popatrzcie na Zientarskiego jak na normalnego czlowieka...
to niech media tez popatrza tak na niego ;) gdyby zwykly czlowiek byl w ciezkim stanie nikt by sie tym nie przejmowal :!:

Tomcio 

Auto: Honda Civic ED7
Moc: 109 KM
Wysłany: 2008-03-02, 23:32   

bazi napisał/a:
diable, lepiej tego ujac nie mogles. Jak najbardziej popieram.
ludzie popatrzcie na Zientarskiego jak na normalnego czlowieka...

Normalny czlowiek nie jeździ ferrari, normalny nie wali 200 przez miasto...i na koniec...normalny człowiek już byłby po wyroku skazującym...

KiMO 

Auto: Ultima GTR 720/Miura
Moc: ESZPERA/370
Wysłany: 2008-03-03, 00:40   

mACIEJ napisał/a:
Racja, ładna buźka, dużo kasy, szybkie auto - to potrafi wybaczyć wszystko.

Gdyby policja złapała Zientarskiego jadącego 160 km/h po mieście to skończyłoby się na autografie,pogaduszkach o możliwościach auta i poleceniu żeby następnym razem uważał. W USA nawet w najmniejszym hrabstwie policjant nie dopuściłby do tego i ukarał mandatem/ew. zabrał prawko, dlatego możemy przeczytać o zatrzymaniu pijanych Nickolsonów, Spears i Lohan. W Polsce znanym można więcej.

w Polsce adwokat(z rodziny adwokackiej) zabił dziewczynę i okazało się , że był niepoczytalny w chwili popełnienia zbrodni :rozpacz: i oczywiście nie poniósł kary

Zientarski powinien odpowiedzieć za nieumyślne spowodowanie śmierci no ale oczywiście w Polsce ludzie znani i z kasą unikają kary za swe błędy

dziękujmy tylko Opatrzności , że przypadkowi ludzie tam nie zginęli
z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę!grzeczne dziewczynki rozpinają guziczek jak jest ciepło,niegrzeczne rozpinają żeby zrobiło się cieplej Ladies!nofucknoride

HaiFisch 
StockForTheSuckers!

Auto: JETTA
Moc: hmm...
Wysłany: 2008-03-03, 03:26   

diable piszesz pierdoły, jakby ktos z nas miał ferrari i rozbił sie na słupie to nigdzie by nienapisali żeby oddawac krew, tylko, że pirat drogowy sie rozbił, a to wszystko dlatego, że nie jestes znany...

o to chodzi chłopakom i maja racje, a ty chcesz udowodnic, że jesteś madrzejszy od gazety... :rozpacz:

"Nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy facet z widłami to Gość" ;)

W planach: Jetta 1.8T Quattro :D W marzeniach ;) Nissan Skyline GT-R R-33 Vspec, Honda NSX :D

"Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!"

Kamikaze
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-03, 03:29   

Tomcio nie pieprz bo jakby "normalny człowiek" miał taką ferrarke to napewno nie jechałby 50km/h napewno mi tego nie wmówisz i "jakby normalny" człowiek w ten sposób się rozpieprzył jeszcze ferrarką i w warszawie to napewno byłoby o nim głośno......

KiMO 

Wysłany: 2008-03-03, 09:15   

Himalaje hipokryzji

Łukasz Warzecha :

Wypadek Macieja Zientarskiego to festiwal niebywałej hipokryzji. Zadawałem sobie dzisiaj pytanie, jak wyglądałyby komentarze i wiadomości w mediach, gdyby za kierownicą nie siedział właśnie Zientarski, ale jakiś anonimowy Jan Pipsztycki. Pewnie byłaby mowa o głupocie, brawurze, potencjalnym, a i faktycznym zabójcy.
Ale ponieważ uczestnikiem zdarzenia był znany dziennikarz, więc mamy tylko pełne troski opowieści o jego stanie zdrowia i apele w Antyradiu o krew.
Owszem, życzę Maciejowi Zientarskiemu powrotu do zdrowia. Po to, żeby mógł stanąć przed sądem i odpowiadać za nieumyślne spowodowanie śmierci oraz sprowadzenie niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu drogowym. Mam nadzieję, że dostanie wyrok niezbyt wysoki, ale bez zawieszenia oraz straci na zawsze prawo jazdy.
Ja nie mam oporów. Zientarskiego nie znałem, solidarności zawodowej tu nie czuję żadnej. Może dlatego, że Puławską jeżdżę w tamtym miejscu niemal codziennie i dreszcz mnie przechodzi na myśl, co by było, gdybym się tam znalazł w chwili, gdy młody Zientarski miał omamy, że jest na torze wyścigowym. Mogę zatem napisać wprost: Maciej Zientarski zachował się jak idiota bez kontaktu z rzeczywistością. Za kierownicą sportowego samochodu był potencjalnym mordercą przypadkowych ludzi. Jest człowiekiem niebezpiecznym dla otoczenia. Dla publicznego dobra już nigdy nie powinien usiąść za kierownicą. Nigdy.
W wypadku zginął dziennikarz `Superaka". Miał straszną śmierć, wygląda na to, że się spalił. A ja zadaję sobie pytanie, czy był bez winy. Mowę mu odjęło? Zientarski, cisnąc gaz, sterroryzował go pistoletem? Czy coś zabroniło mu powiedzieć: `Maciek, zwolnij, nie szalej, tu są ludzie dookoła"?
Zientarski podobno lubił ostrą jazdę. Zastanawiam się, jak to możliwe, że dotąd nie stracił prawa jazdy (co być może uratowałoby mu zdrowie, a koledze życie). I mam natychmiastową odpowiedź: takich drogowych kretynów widzę wokół siebie setki. Są bezkarni, ponieważ polska policja skupia się niemal wyłącznie na mierzeniu prędkości (o czym już kiedyś pisałem). Znam w Warszawie kilkanaście miejsc, gdzie w godzinach szczytu bezmyślni kretyni łamią przepisy - nie przekraczając prędkości - po kilkanaście razy w ciągu minuty. Jedno z nich jest tuż obok miejsca, gdzie Zientarski wbił się w słup: niecierpliwi posiadacze dobrych aut notorycznie omijają zakorkowany jedyny pas skrętu z Rzymowskiego w prawo w Puławską w stronę Piaseczna, przejeżdżając przez powierzchnię wyłączoną z ruchu, wprost pod koła samochodów, jadących Puławską. Nigdy nie widziałem tam policji. Podobnie jak w innych niebezpiecznych miejscach.
Zientarski należał do grupy tych, którym się wydaje, że znana gęba upoważnia ich do nieliczenia się z nikim i niczym. Gwiazdorska elitka uwielbia chwalić się tym, ile kto jechał swoim dobrym autem i jak poradził sobie z zatrzymującą go policją. I faktycznie - polscy policjanci mają tendencję do ulegania czarowi znanej gęby. `A, pan Maciek. No, no, jechał pan 167 na godzinę. Niech pan trochę zwolni i szerokiej drogi". Taki mamy etos służby w drogówce. Gliniarz z małego hrabstwa w Stanach zachowałby się dokładnie odwrotnie: gdyby dopadł jakiegoś celebryta, wziąłby sobie za punkt honoru nie odpuszczać. Bo nikt mu nie będzie rozkazywał na jego terenie. Stąd potem na portalach plotkarskich wieści o złapanych na jeździe po pijaku albo łamaniu innych przepisów różnych Bradach Pittach i innych Jackach Nicholsonach.
Na Dzienniku.pl można przeczytać taką informację: współtwórca programu, który prowadził Zientarski, niejaki Maciej Pruszyński, beztrosko oznajmia, że `każdy mężczyzna mając okazję zasiąść za kierownicą ferrari, zechciałby sprawdzić, ile ono pojedzie". Dalej portal pisze, że Pruszyński `nie potępia kierowcy nawet za to, że dziennikarz sprawdzał ile pojedzie na ruchliwej i wyboistej ulicy Puławskiej".
Nie znam pana Pruszyńskiego. Szkoda, bo gdybym go znał, to bym go spytał, czy pamięta pewnego cwanego faceta, któremu kilka lat temu bardzo spieszyło się zimą do pracy. Tak bardzo, że zabił na przystanku autobusowym kilka osób. A może on też sprawdzał, ile pojedzie jego focus? A co by powiedział pan Pruszyński, gdyby ferrari Zientarskiego pociągnęło za sobą inne auto, którym jechałaby np. rodzina z małym dzieckiem? Też byłby taki wyrozumiały?
Nie oglądałem programów Zientarskiego. Podobno propagował bezpieczną jazdę. Okazuje się, że i to była hipokryzja. Z takimi jak on ludźmi jest jak z groźnymi przestępcami, którzy nie popełniają przestępstw, póki siedzą w więzieniu. Drogowy bandyta nie jest zagrożeniem, jeśli nie może wsiąść za kierownicę. Życzę młodemu Zientarskiemu, żeby wykurował się całkowicie. I żeby już nigdy, przenigdy nie usiadł za kółkiem. Dla dobra własnego i przypadkowych ludzi dookoła.
z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę!grzeczne dziewczynki rozpinają guziczek jak jest ciepło,niegrzeczne rozpinają żeby zrobiło się cieplej Ladies!nofucknoride

mACIEJ
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-03, 09:38   

link do tego art'a wkleiłem na poprzedniej stronie :)

KiMO 

Wysłany: 2008-03-03, 09:48   

sorry za przeoczenie

Tomcio 

Wysłany: 2008-03-03, 09:48   

Kamikaze napisał/a:
Tomcio nie pieprz bo jakby "normalny człowiek" miał taką ferrarke to napewno nie jechałby 50km/h napewno mi tego nie wmówisz i "jakby normalny" człowiek w ten sposób się rozpieprzył jeszcze ferrarką i w warszawie to napewno byłoby o nim głośno......

Dobrze...Weź Diabła za rękę i idźcie oddać jeszcze trochę krwi, wnętrzności i może jeszcze telewizor, komputer, drugie śniadanie dla pana zientarskiego, który napewno jechał poniżej 100 km/h (w końcu ferrari jest mięciutkie bo z plastiku). A ja będe z rodziną chodził kanałami...Teraz celebryci w Polsce mają przed nazwiskiem dwa zera (tak jak James Bond) czyli licencja na zabijanie (i nie ponoszenie konsekwencji)...Otylka też jechała wolno i bezpiecznie...tylko to wina była drzew...teraz wina drogowców...Mam tylko nadzieję że wszystkie te gwiazdki jak najszybciej się pozabijają w tych swoich porschaczkach, ferrarkach i innych egzotykach...Oczywiście będziemy robić zbiórkę krwi...Zabierzemy tym co potrzebują transfuzji (pana Iksińskiego i tak nikt nie znał a pan Maciej Z. to przecież znana i lubiana postać)...Nie karzmy tych bandytów dalej...Niech się jeszcze bardziej rozpasają...Tylko że jak się będzie przechodzić cały czas obok takich przestępstw obojętnie (pijani posłowie, latające ferrari ziętara, sportsmeni i ich niewinne wybryczki itp) to w pewnym momencie zabraknie normalnego społeczeństwa w tym kraju (szybsi uciekną hen, wolniejsi zginą pod kołami)...

kaczor 
KWA KWA

Auto: A6 1.9/Laguna 1.6
Moc: 110/108
Wysłany: 2008-03-03, 10:50   

tam był znak z ograniczeniem do 50 i oznaczone że jest nierówność nie zastosował sie do tego i taki tego skutek

tu jest link do zwykłego wypadku i zwykłej osoby http://pl.youtube.com/wat...feature=related dlaczego o tym mówią brawura i nadmierna predkość a o zientarskim tak nie mówią a przecież te 2 wypadki niczym sie nie rożnią
i już wiadomo że zientarski prowadził
A6 1.9 TDI moc/nm 115/? Obecne

HaiFisch 
StockForTheSuckers!

Wysłany: 2008-03-03, 13:25   

diable napisał/a:
Czasem lepiej przemilczeć i głos zabrać jak się wie co się tak naprawdę zdarzyło.

wiec po co tyle piszesz... zamiast przemilczeć? Ty też nie znasz szczegółów...

i całe podsumowanie jest w tym artykule Łukasza Warzechy...

W planach: Jetta 1.8T Quattro :D W marzeniach ;) Nissan Skyline GT-R R-33 Vspec, Honda NSX :D

"Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!"

Tiger 

Auto: Stilo/BMW
Moc: 1.9JTD/1.8IS
Wysłany: 2008-03-03, 21:06   

Proponuję zakończyc temat , bo jest on o krwi .. a kontynuacją jest kłutnia... ja myśle ze to bez sensu kazdy wie mądry kogo wina czego itd...kazdy ocenił kazdy wie i na tym zakonczmy

Tomcio 

Wysłany: 2008-03-03, 22:52   

Zientarski winny - kara więzienia dla niego...

Marcin 

Auto: H22A2
Moc: wciaz malo...
Wysłany: 2008-03-04, 14:50   

Postawcie sie na jego miejscu jezeli mielibyscie ferrarke to nie jechalibyscie 50 nawet posiadajac inne auta nie jechalibyscie tamtedy 50 poczesci jest jego wina ale wedlug mnie wieksza wine ponosi zly stan polskich drog to nie jest pierwszy wypadek w tym miejscu i napewno nie ostatni. Daltego nie mozna powiedziec jednoznacznie ze Zientarski jest winny lub nie bo wedlug mnie jest on bardzo dobrym kierowca zgubila go tez pewnosc siebie ale glownym winowajca jest fatalny stan poslich drog. Dlatego uwazam ze kontynuowanie dalej tego tematu nie ma sensu gdyz jest to temat o oddaniu krwi dla Zientarskiego a nie o osadzaniu czy jest winien czy nie. Zgadzam sie z Tigerem ze topic powinien zostac zamkniety.

HaiFisch 
StockForTheSuckers!

Wysłany: 2008-03-04, 15:09   

ten zły stan drogi nie zrobił się z dnia na dzień, a nawet jakby jechał 80km/h co wg mnie w mieście jest max nawet na 3 pasmowej drodze, to nic by sie nie stało... ja po ch...ych drogach szybko nie jeżdże, bo po 1 szkoda auta, a po 2 jaki to ma sens...

no i właśnie jakby jechał te 80 to przekroczyłby ograniczenie w granicach normy, ale jak duzo szybciej to jest niestety tylko i wyłącznie jego wina...

a temat zamykam...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi