Auto: JETTA
Moc: hmm...
Wysłany: 2007-02-03, 12:46
i bardzo dobrze że wróci... i powinien być 20cm średnicy... żeby było go widać z daleka i przepisy też zaostrzyć dla młodych kierowców... a jak będzie na przekór szalał to zabrać prawko bez możliwości ponownego starania sie o nie...
Auto: Honda Civic
Moc: coś sie odpycha....
Wiek: 30 Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2146 Skąd: brać wiecej mocy ;)
Wysłany: 2007-02-03, 13:33
HaiFisch napisał/a:
i bardzo dobrze że wróci... i powinien być 20cm średnicy... żeby było go widać z daleka i przepisy też zaostrzyć dla młodych kierowców... a jak będzie na przekór szalał to zabrać prawko bez możliwości ponownego starania sie o nie...
Auto: in progress....
Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 2751 Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2007-02-03, 18:23
beznadzieja... nuda jak 102 w tym rządzie !!
W związku z listkiem - rozumiem założenie tego pomysłu ale co to ma znaczyć jakaś segregacja kierowców i dyskryminowanie ich bo dopiero kurs skonczyli bez przesady !!
Dalsze badania i kolejne kursy sprawdzące młodych kierowców ? Może niech się dodatkowo wezmą za osoby starsze które mają prawko i jeżdżą z okularami z szkłami jak denka od jabola i nie widzą dalej niż 5 metrów przed maskę!
a do ich genialnego pomysłu dołączę następne:
- podwyżka OC o 50 % dla nowych kierowców (bo przecież młodzi ludzie mają tyle pieniędzy na opłaty )
- podwyżka OC o 20% za posiadania auta starszego niż 5 lat (jak wyżej)
SIĘ NIE DZIWIĘ ŻE TYLU POLAKÓW POPROSTU UCIEKŁO Z POLSKI ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Pomyśleć że za takie "genialne pomysły" oni jeszcze zgarniają grubą kasę!!!
No i teraz rozkmina... robić prawko czy nie robić mając taką perspektywe ?? ?? ?? ?? ??
HaiFisch napisał/a:
Im bardziej rząd będę tępił tym bardziej będziemy kombinować więc błędne koło takie że głowa boli !!
No i Joker... tak będzie miał zielonego listka i będzie się chwalił...
" Patrzcie mam zielonego listka a jak szybko/dobrze jeżdże "
Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!
lukek [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-03, 22:11
admin napisał/a:
nuda jak 102
przepraszam bardzo, ale rudy nie byl nudny, wychowalem sie na tym filmie
i jeszcze obrazac go porownaniem z rzadem.... ;P
admin napisał/a:
rozumiem założenie tego pomysłu ale co to ma znaczyć jakaś segregacja kierowców i dyskryminowanie ich bo dopiero kurs skonczyli bez przesady !!
bo u nas rzad bierze sie za wszytko od tylu
wg mnie jesli ktos zda egzamin to powinno znaczyc, ze sie nadaje do jazdy po drogach publicznych, ale to na pewno nie da sie z wykonac z aktualnym egzaminem
nie chodzi mi tu o sama umiejetnosc obslugi pojazdu, tylko o umiejetnosc jazdy samochodem po drogach
patrzac po 5 latach od zdania egzaminu na to co potrafilem po uzyskaniu prawa jazdy, to sam sobie bym tego prawa jazdy nie dal
admin napisał/a:
Może niech się dodatkowo wezmą za osoby starsze które mają prawko i jeżdżą z okularami z szkłami jak denka od jabola i nie widzą dalej niż 5 metrów przed maskę!
Generalinie to badania powinny byc okresowo przeprowadzane. Chyba, ze nie ma takiej potrzeby, a mi sie tylko wydaje, tylko po co w takim razie badania przy zdawaniu na prawo jazdy?
To wszystko przy zalozeniu, ze nie ma co liczyc na rzad i pojawienie sie drog jak w stanach, a auta nie beda na autopilota.
Wysłany: 2007-02-03, 23:35
Z tego co pamiętam jak się zapisywałem na prawko to robili mi badanie wzroku i takie tam ...gdybym miał wtedy okulary to powinienem robić badania okresowe raz na bodajrze 5 lat sprawdzające mój wzrok... czy aby widzę gdzie jadę... a taki dziadzio.. widzi ledwo przed maskę...
_________________ HEY Gość Ja wszystko widzę
Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!
lukek [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-04, 09:20
ja mialem i zadnego badania robic nie musze
nie rozumiem co miales na mysli piszac to, ale takie badanie to taka sama dyskryminacja jak w przypadku mlodych kierowcow. taki ktos kto mial wade wzroku mogl sobie ja zoperowac i juz nie miec, a ktos kto wtedy byl calkowicie zdrowy i sprawny, teraz moze byc zagrozeniem na drodze.
dlatego jak wszyscy rowno, to rowno ;P
Auto: Fiat cc 1.2 8v
Moc: 73KM
Wiek: 27 Dołączył: 29 Wrz 2005 Posty: 1093 Skąd: Kraków -okolice
Wysłany: 2007-02-04, 12:16
- podwyżka OC o 50 % dla nowych kierowców (bo przecież młodzi ludzie mają tyle pieniędzy na opłaty )
co ma piernik do wiatraka?
teraz to mnie zastanawia ,następny krok naszych polityków co do ściagania samochodów zza granicy.
zaniedługo dołaczą nastepne przepisy np. za opłaty 30% wiećej za korzystanie z dróg przez samochody starsze niż 5 lat
Wysłany: 2007-02-04, 13:49
Cytat:
co ma piernik do wiatraka?
Troolu chodzi mi o kolejne przykłady co mogą wymyślić panowie z rządu w ramach nudy...
_________________ HEY Gość Ja wszystko widzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum