Wysłany: 2007-12-31, 09:59 peugeot 406 coupe 2,0 16V
Witam, chciałbym zakupić koło marca kwietnia Peugocika 406 coupe z silnikiem 2,0 16V po liftingu czyli po roku 99. Polecacie to auto?? proszę napiszcie co wiecie o tym aucie bo na pewno wszystko mi sie zprzyda a chce o tym aucie wiedzieć wszystko przed kupnem, np częste usterki itd, z góry dziękuje. Szerokiej drogi
co prawda nie miałem styczności z tym autem, ale z normalnymi 406 się spotkałem...
samochód fajnie się prezentuje, nie ma ich za wiele na polskich drogach to jest plus. niestety części nie należą do najtańszych... ten silniczek 2,0 ( chyba ma 135 KM, ale nie jestem pewien) jest troche za słaby jak na "sportowy" samochód. Pewnie jakbym kupował to wersje 3,0 V6. Ma ciut ponad 200 KM, da się pojeździć problem jednak tego silnika jest spalanie...
właśnie doczytałem sobie że jest jeszcze silnik 2,2 160 KM. to chyba jest najlepsze rozwiązanie... jeśli chodzi o ten samochód...
moim skromnym zdaniem lepszym rozwiązaniem był by samochód marki niemieckiej, nie koniecznie BMW (ciężko o nie zajechany i nie bity model, co nie znaczy że takich nie ma)
kiedyś chciałem sobie kupić astre II bertone z silnikiem 2,0 turbo. musze przyznać że jak na opla, to nawet im się udała ta astra, fajnie się tym jeździ, dość mocny silnik i dobre zawieszenie sprawiają, że chce się przycisnąć, tyle że przy wysokich obrotach są wysokie koszty paliwa, ale coś za coś
ewentualnie jakąś honde można też nabyć za dobre pieniądze, jak coś pogadaj z Jokerem od nas z klubu, on ma honde civic coupe, to Ci coś o niej opowie.
powodzenia w zakupach samochodu
_________________ "Carpe diem" bo "memento mori"
HortexBochnia [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-31, 13:37
dzięki Kacpern za odpowiedz, jeżeli chodzi o Jokera to znam Darka osobiście i to on mi zaproponował to forum, a jezeli chodzi o auto to 3,0 bym wolał ale opłaty by mnie zniszczyły, jezeli chodzi o silnik, to roznie piszą, ma 135,136 lub 140, to zeleży z której wersji rocznicowej jest silnik, a jakie auto wybrac hmmm, sam nie wiem, poszukuje czegoś niepowtarzalnego max 22 tysiące i chce auto ktorego nie zobacze obok na światłach jak np golf IV czy BMW a bertonka dobry pomysł ale mnie nie stać :/ a jeżeli chodzi o diselka to naprawdę warto tylko ze ceny to około 30 tysiaków a ja tyle nie mam a jeżeli chodzi o częsci to są dostępne tylko ze drogia, a najgorzej z blacharskimi, bankructwo
Hmm widze ze jeszcze nie zadecydowałes iż ma to być 406. Bardzo ładne auto ale chyba brak mu tego czegoś co by mogło powodować ze nie chcesz z niego wysiadać. Osobiście preferowałbym w tych pieniążkach bmw e36 coupe z silnikiem m52 (2.8 litra) http://moto.allegro.pl/it...et_zobacz_.html (tylko manual) -takich wbrew pozorom nie ma narypane na naszych drogach,ale widze ,że ta marka ci nie odpowiada jak i chyba pojemność.
Więc z takich aut których nie widać na każdym parkingu to może prelude (przykładowo tak tylko --> http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3596504 ) (na integre niestety raczej nie starczy )
Powiem tak jako iz pracuje w serwisie tych ze tak powiem francowatych aut moge ci powiedziec jedno fajne autko mile piekne ale tak na dzien dobry to silnik 2.0 16v to lipa na ta mase i bieze olej garsciami jak wszustkie 2.0 16v poza tym nie kupuj z krakowa to na poczatek bo wszystki byly dosc mocno walone nawet po dach i co do czesci to do silnika to luzik ale blachara to lipa ja jak bym mial ta kaske to nigdy w zyciu.
pozdrawiam
_________________ NAJSZYBSZA FIESTA W KRAKOWIE
HortexBochnia [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-31, 14:21
jeżeli chodzi o prelude to znajomy ma nawet do sprzedania z 93 r z silnikiem 2,2 DOHC i chce za nią 8 tysięcy jak dobrze pamiętam i sie zastanawiałem nad tym autem, napewno auto ciekawe i jak bym btał to włąsnie w tej nowszej budzie:] jeżeli chodzi o BMW to odpada choć jest to naprawdę dobre i solidne auto, a mitsubishi nie myślałem i powiem szczerze ze jest to interesująca propozycja, z góry dzięki ale o 406 zacząłem marzyc 5 lat temu i można powiedzieć ze od czasów gimnazjum marzę o tym aucie
HortexBochnia [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-31, 14:35
przypal to powiedz mi cos o silnikach z meganki 2,0 16V 150 koni i o aucie citoen xsara 2,0 Vts jak dobrze pamietam 180 koni, proszę o szczeguły :] pozdrawiam i z góry dziekuje
Auto: in progress....
Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 2751 Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2007-12-31, 17:01
Przypal potwierdzam Twoje slowa bo :
znam kolesia co ma takiego wlasnie pug'a 2.0 16V w kolorze srebrnym, koles mieszka w na Krowodrzy w Krk (ma isc na sprzedaz za ok 20k plnow) auto bylo solidnie bite i jest po wymianie silnika ktos z rodziny go zarznal, i cholera wie co tam jeszcze no i wlasciciel sie zalil ze zre olej jak cholera i mnostwo problemow z nim
ma
To akurat jeden przyklad ktory znam, moze pozostale egzemlarze sa bardziej szczesliwe
_________________ HEY Gość Ja wszystko widzę
Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!
Jednak o szczegoly pytaj bardziej obeznanych samochodziarzy
HortexBochnia [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-03, 19:19
wielkie dzięki za propozycje ale kurcze posta założyłem w celu dowiedzenie sie czegoś więcej na temat 406 wiec proszę piszcie jak coś wiecie na jego temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum