A twój instruktor cię nie poinformował? Najprościej jego byłoby się zapytać, bo pewnie wie więcej niż ktokolwiek z tutaj obecnych. No i o jakie zmiany ci chodzi?
oggy [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-16, 22:07
ja tez jestem ciekaw bo negocjuje z moja przyszłą żona zeby zrobiła prawo jazdy bo maja wprowadzić jakieś chore rzeczy.. typu "terminowe prawo jazdy", albo jakies chore ograniczenia.. jak ktoś coś wie to też będę wdzięczny
Auto: Honda Civic
Moc: coś sie odpycha....
Wiek: 29 Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2140 Skąd: brać wiecej mocy ;)
Wysłany: 2007-09-16, 22:17
niewqiem dokladnie, ale to terminowe to ma byc na tej zasadzie chyba co jest w Austrii.. jezeli majac prawko zrobione, to do roku czasu jezeli z Twojej winy jest wypadek to automatyznie tracisz i dopiero chyba za pol roku mozesz sie ubiegac na nowo o wszystko... jak pracowalem w Austrii to tak bylo. mlodzi robili prawko i rok niejezdzili, bo powtornie zdac bylo cholernie ciezko aczkolwiek moge sie mylic... Ziucek dowie sie lepiej to pewnie naskrobie na forum
z tymi prawo jazdy to tylko tak strasza ze beda jakies ograniczenia itp itd a tak naprawde to nic sie nie zmienilo, poza tym ze losuje sie manewru wykonywane na placu, i sa kamery w samochodach...
moj brat zdawal prawko ze dwa m-ce temu i nie ma zadnych nowosci, czyli standardowo: teoria, placyk (chyba 3 wylosowane "ewolucje" hehe) , jazda po miescie i wydzial komunikacji po odebranie gotowego prawka
a o terminowych to zaczeli gadac jak ten autokar sie spalil we francji, ale to chyba nie dotyczy prawka kat B
_________________ Mężczyźni też mają swoje G ... G60 Przypał dzieeeki
oggy [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-16, 22:23
było też coś takiego, że "młodzi" kierowcy przez pierwszy rok, czy dwa nie mogą przekraczać jakiejś prędkości.. niezależnie od tego ile jest dozwolone.. w sensie ze nie mogli by jechać szybciej niż powiedzmy 70km/h
Donn [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-17, 10:13
ja też sie rozglądam za jakimś osrodkiem, gdzie mozna bezstresowo zrobic prawo jazdy... jaki osrodek polecacie dobry? i ile tak mniej wiecej trwa kurs?
oggy [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-17, 11:41
ja robiłem w Rolminexie, to jest przy NCK-u. Tylko że nie wiem z której części Krakowa jesteś. Ale ośrodek jak najbardziej polecam
Auto: 2x bmw e30
Moc: 105 i 144
Wysłany: 2007-09-17, 13:48
jak sa checi to u niego mozna zrobic kurs w szybciej niz 3 miesiace ja w ciagu 3 miesiecy miałem juz prawko a zdawałem 3 dni po 18
_________________ masz samochód to jedz przed siebie
Bond [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-17, 15:31
DanielG40 napisał/a:
Jak najbardziej zima to wymazona pora na prawko Wychodzenie z poslizgow mozna sie naumiec heh no i na lato prawko:P
Zima jest jak najlepsza pora na robienie prawka poniewaz w zimie linii dokladnie nie widac. Tez robilem w Rolminex'ie i tez jak najbardziej polecam. W miare mloda kadra instruktorow, mila atmosfera. Ja zdalem za pierwszym razem (polecam pana Marcina)
A ja, tak jak Duracell pisze, polecam "Klakson" na Szlaku. Będzie prawko z adrenalinką bo gościowi cały czas ktoś wjeżdża w samochody... wszystkie są obtłuczone Ale lepszego instruktora sobie nie wyobrażam. Kurs na B też robiłam w Rolminexsie, ale z tym gościem co teraz ma "Klakson". Zeszło mi miesiąc + oczekiwanie na egzamin = w 2 miechy miałam prawko.
Jeszcze nie dowiedziałam się, czy są jakieś zmiany, bo dziś nie zastałam mojego "źródełka". Spróbuję jutro
Wysłany: 2007-09-17, 20:46
DanielG40 napisał/a:
Zapraszam do mojego znajomego zaczynam kurs za tydzien bardzo wporzadku starszy facet (niezłe jaja daje podczas jazd) wiem z opowiesci kumpli wszystko co potrzeba załątwi i kurs mozesz zrobic nawet w 3-4 mies zalezy od funduszy checi i czasu pozdrawiam:P
spoko...tylko to w nawiasie co napisales - bez komentarza... mam nadzieje, ze to zart
chęci są od dawna, czas sie znajdzie...
Duracell napisał/a:
Ja sie wypowiem za siebie polecam nauke jazdy " Klakson" bezstresowo, przyjemnie, dobre ceny
ziucek napisał/a:
A ja, tak jak Duracell pisze, polecam "Klakson" na Szlaku. Będzie prawko z adrenalinką bo gościowi cały czas ktoś wjeżdża w samochody
to juz nie wiem - bezstresowo czy z adrenalinką
ale jak dwie osoby ten osrodek polecają to musi byc dobry... musze sie z tym przespac co i gdzie wybiore
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum