Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Prawo Jazdy
Autor Wiadomość
ziucek 

Auto: ibiza 1.9 D/SL300 R129
Moc: rącze 68 koni/230
Wysłany: 2007-09-16, 21:49   

A twój instruktor cię nie poinformował? Najprościej jego byłoby się zapytać, bo pewnie wie więcej niż ktokolwiek z tutaj obecnych. No i o jakie zmiany ci chodzi?

oggy
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 22:07   

ja tez jestem ciekaw bo negocjuje z moja przyszłą żona zeby zrobiła prawo jazdy bo maja wprowadzić jakieś chore rzeczy.. typu "terminowe prawo jazdy", albo jakies chore ograniczenia.. jak ktoś coś wie to też będę wdzięczny :)

ziucek 

Wysłany: 2007-09-16, 22:11   

No to się jutro dowiem (znaczy postaram się). Zasięgnę informacji u źródła

Joker 
JoJoJoker :)

Auto: Honda Civic
Moc: coś sie odpycha....
Wysłany: 2007-09-16, 22:17   

niewqiem dokladnie, ale to terminowe to ma byc na tej zasadzie chyba co jest w Austrii.. jezeli majac prawko zrobione, to do roku czasu jezeli z Twojej winy jest wypadek to automatyznie tracisz i dopiero chyba za pol roku mozesz sie ubiegac na nowo o wszystko... jak pracowalem w Austrii to tak bylo. mlodzi robili prawko i rok niejezdzili, bo powtornie zdac bylo cholernie ciezko :( aczkolwiek moge sie mylic... Ziucek dowie sie lepiej to pewnie naskrobie na forum :)

wito 

Auto: VW Corrado G60
Wysłany: 2007-09-16, 22:20   

z tymi prawo jazdy to tylko tak strasza ze beda jakies ograniczenia itp itd a tak naprawde to nic sie nie zmienilo, poza tym ze losuje sie manewru wykonywane na placu, i sa kamery w samochodach...
moj brat zdawal prawko ze dwa m-ce temu i nie ma zadnych nowosci, czyli standardowo: teoria, placyk (chyba 3 wylosowane "ewolucje" hehe) , jazda po miescie i wydzial komunikacji po odebranie gotowego prawka :)

a o terminowych to zaczeli gadac jak ten autokar sie spalil we francji, ale to chyba nie dotyczy prawka kat B

oggy
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 22:23   

było też coś takiego, że "młodzi" kierowcy przez pierwszy rok, czy dwa nie mogą przekraczać jakiejś prędkości.. niezależnie od tego ile jest dozwolone.. w sensie ze nie mogli by jechać szybciej niż powiedzmy 70km/h

Donn
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 10:13   

ja też sie rozglądam za jakimś osrodkiem, gdzie mozna bezstresowo zrobic prawo jazdy... jaki osrodek polecacie dobry? i ile tak mniej wiecej trwa kurs?

oggy
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 11:41   

ja robiłem w Rolminexie, to jest przy NCK-u. Tylko że nie wiem z której części Krakowa jesteś. Ale ośrodek jak najbardziej polecam

Duracell 

Auto: Cordoba / Octavia
Moc: ????/130
Wysłany: 2007-09-17, 12:20   

Ja sie wypowiem za siebie polecam nauke jazdy " Klakson" bezstresowo, przyjemnie, dobre ceny :) miesci sie na ul.Szlak 24 (chyba)

Donn
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 13:32   

oggy napisał/a:
Tylko że nie wiem z której części Krakowa jesteś

Rybitwy

i tak sie zastanawiam, czy okres jesienno-zimowy jest dobry na jazde....bo snieg, slisko.. :roll:

OLO*krk 

Auto: 2x bmw e30
Moc: 105 i 144
Wysłany: 2007-09-17, 13:48   

jak sa checi to u niego mozna zrobic kurs w szybciej niz 3 miesiace ja w ciagu 3 miesiecy miałem juz prawko a zdawałem 3 dni po 18 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bond
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 15:31   

DanielG40 napisał/a:
Jak najbardziej zima to wymazona pora na prawko :P Wychodzenie z poslizgow mozna sie naumiec :P heh no i na lato prawko:P

Zima jest jak najlepsza pora na robienie prawka poniewaz w zimie linii dokladnie nie widac. Tez robilem w Rolminex'ie i tez jak najbardziej polecam. W miare mloda kadra instruktorow, mila atmosfera. Ja zdalem za pierwszym razem (polecam pana Marcina)

ZaBsI 

Auto: Ford Sierra 2.0 8V bodyRS
Moc: ???
Wysłany: 2007-09-17, 15:41   

spamerzy :brechta:

||-|| (( )) ||\|| ||)) //-\\
The Power Of Dream's

ziucek 

Wysłany: 2007-09-17, 17:55   

A ja, tak jak Duracell pisze, polecam "Klakson" na Szlaku. Będzie prawko z adrenalinką bo gościowi cały czas ktoś wjeżdża w samochody... wszystkie są obtłuczone :mrgreen: Ale lepszego instruktora sobie nie wyobrażam. Kurs na B też robiłam w Rolminexsie, ale z tym gościem co teraz ma "Klakson". Zeszło mi miesiąc + oczekiwanie na egzamin = w 2 miechy miałam prawko.
Jeszcze nie dowiedziałam się, czy są jakieś zmiany, bo dziś nie zastałam mojego "źródełka". Spróbuję jutro

Donn
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 20:46   

DanielG40 napisał/a:
Zapraszam do mojego znajomego zaczynam kurs za tydzien bardzo wporzadku starszy facet (niezłe jaja daje podczas jazd) wiem z opowiesci kumpli wszystko co potrzeba załątwi i kurs mozesz zrobic nawet w 3-4 mies zalezy od funduszy checi i czasu pozdrawiam:P

spoko...tylko to w nawiasie co napisales - bez komentarza... mam nadzieje, ze to zart ;) :mrgreen: :?: :?:

chęci są od dawna, czas sie znajdzie...

Duracell napisał/a:
Ja sie wypowiem za siebie polecam nauke jazdy " Klakson" bezstresowo, przyjemnie, dobre ceny

ziucek napisał/a:
A ja, tak jak Duracell pisze, polecam "Klakson" na Szlaku. Będzie prawko z adrenalinką bo gościowi cały czas ktoś wjeżdża w samochody

to juz nie wiem - bezstresowo czy z adrenalinką :roll:
ale jak dwie osoby ten osrodek polecają to musi byc dobry... musze sie z tym przespac co i gdzie wybiore :cool:

Odpowiedz do tematu