Auto: Fiat cc 1.2 8v
Moc: 73KM
Wiek: 27 Dołączył: 29 Wrz 2005 Posty: 1093 Skąd: Kraków -okolice
Wysłany: 2007-02-17, 19:03 pzez cały rok na światłach - dyskusja
no i stało się , przez cały rok jeździmy na światłach.
ja w tym sensu niewidze ale rządzący owszem,a bronią się tym że przeciez na słowacji sie jeździ w czechach sie jeździ to czemu u nas ma byc inaczej.
zamiast wydawac kase na zapiski w ustawach naprawili by te dziurawe jak budżet drogi.
_________________ trool monster garage
SWAP
dextus [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-17, 19:09
Jak dla mnie jestem jak najbardziej za! Sam jezdze na swiatlach przez caly rok...auto jadace na swiatlach jest o wiele lepiej widoczne na drodze, w szczegolnosci poza miastem gdzie czesto nawet w lecie oslepiajace slonce potrafi przed nami ukryc pojazdy zblizajace sie z przeciwka. Auto na swiatlach z reguly zawsze zauwazysz, poza tym wielu niedzielniakow nie wpadnie nawet wieczorem na to zeby swiatla wlaczyc bo przeciez jeszcze calkiem ciemno nie jest
Poza tym wyobraz sobie auto koloru szarego, zlotego itp. na drodze poza miastem wsrod jakis pol itp, zlewa sie calkowicie z asfaltem i otoczeniem.
Jak dla mnie nic zlego nie widze w jezdzie na swiatlach -> mozemy na tym tylko zyskac.
Auto: Fiat cc 1.2 8v
Moc: 73KM
Wiek: 27 Dołączył: 29 Wrz 2005 Posty: 1093 Skąd: Kraków -okolice
Wysłany: 2007-02-17, 19:35
prawda czy nie, ja tam roznicy nie widze , fakt faktem mandat można łatwo zarobić 100zl i 2pkt o ile dobrze pamietam.
zarówki + wieksze spalanie tyle złego.
a co do swiateł to 80% pojazdów ma źle ustawione swiatła.wiec zamiast swiecić rażą innych
a ja jestem przeciwny w sloneczne dni i tak swiatel nie widac, jezeli juz cos takiego wprowadzili to predzej za miastem uzywanie swiatel powinno byc obowiazkiem
Auto: Calibra
Moc: jak w C20NE
Wiek: 25 Dołączył: 11 Lut 2007 Posty: 561 Skąd: Kraków - NH
Wysłany: 2007-02-17, 21:21
Ja tez bym byl za żeby jezdzic caly rok na swiatlach jak by miał takie drogi jak w szwecji zbudowali
_________________ NiEch MoC BĘdZie z NaMi WaRiAtAMi Fiat Tipo 2.0 8v 97'<- Rozbity CALIBRA C20NE
kola [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-17, 23:10
maver napisał/a:
Fakt faktem że lepiej widać ale tak jak napisał trool większość ma źle ustawione światła i to jest bardziej niebezpieczne jak oslepiają ...
Ale to już jest winna "bezwypadkowych" wynalazków jeżdżących po naszych drogach i przeglądach za flaszke... Jakby przeglądy były tak restrykcyjne jak w Niemczech, czy Anglii to nie byłoby tego problemu...
Ja jestem za jazdą na światłach przez okrągły rok.
Jestem jak najbardziej za jazdą na światłach cały rok. Zawsze to praktykowałam i czuję się z tym bezpieczniej. Większe zużycie paliwa jakoś mnie tak nie przeraża jak niektórych, może dlatego że bezpieczeństwo jest dla mnie ważniejsze niż parę zaoszczędzonych groszy. Już dawno powinni byli taki przepis wprowadzić
Wysłany: 2007-02-18, 21:25
jest pewna watpliwosc odnosnie uzywania swiatel caly rok
jak pisal ktos na pms'ie czlowiek przyzwyczaja sie do warunkow i moze dojsc do tego, ze kierowcy podswiadomie bede klasyfikowac, ze jak cos swieci tzn. ze jedzie po drodze, a jak nie to droga pusta
moze to sporadyczne przypadki, ale mozliwe
a jak juz tak na sile chca dbac o bezpieczenstwo na drogach, to niech zajma sie jeszcze armia batmanow
Już na którymś forum z kolei sie spotykam z tym tematem...osobiście używam światełek niemal przez cały rok (jak tylko nie zapomnę) ,oczywiście wszystko ma wady jak i zalety ,uważam ,że tak jak było dotychczas było ok. Kto chciał jeździł na światłach i w lecie ,komu to nie odpowiadało jeździł na przygaszonych"ślipiach"
Auto: Calibra
Moc: jak w C20NE
Wiek: 25 Dołączył: 11 Lut 2007 Posty: 561 Skąd: Kraków - NH
Wysłany: 2007-02-20, 20:11
A mi wjeb... sete za jazde bez właściwego oświetlenia i 2pkt. i dobrze ze kierowcy mrugali z naprzeciwka bo szłem ze 120 i tak se pomyślałem że pewnie psy i w ostatnim momencie wychamowałem i ucieszony jade a ta ku... mi macha lizaczkiem !!! KU%*@
_________________ NiEch MoC BĘdZie z NaMi WaRiAtAMi Fiat Tipo 2.0 8v 97'<- Rozbity CALIBRA C20NE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum