Tuning Klub Kraków Strona Główna

•  Strona Główna   •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: admin
2008-03-05, 19:29
znacie to auto??
Autor Wiadomość
Miki
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-20, 17:22   

No witam. Jezeli chcesz troche informacji na temat tego auta to moge Ci powiedziec praktycznie wszystko :banan: Znam to auto dzieki MAXIEMU no i rowniez nie raz krecilem filmy z tym autem wiec zdazylem go poznac. Powiem tak. Auto od czasu kiedy trafilo do Marka to tak jakby trafilo do muzeum. Mycie reczne, pastowanie itp itd. Kazda wymieniona srobka w tym aucie, czy wezyk czy cos takiego jest odnotowane w ksiazce serwisowej. Dla tego od strony technicznej mowie tu otwarcie nie mam nic do zarzucenia. Zderzak jest polamny owszem, ale wez pod uwage ze wpadl na niego pies a wystarczy jechac 30 czy 40 km/h zeby rozwalic zderzak a czasem zwierzeta potrafia rozwalic chlodnice. Co do deptania. Rowniez moge Ci powiedziec szczeze, mozesz w to wierzyc albo nie auto bylo eksploatowane normalnie a nie zylowane. Pierwszy powod zawieszenie, drugi to Markowi bylo go po prostu szkoda. Sciganie sie czy jakies przyspieszenia do odciecia byly realizowane tylko na potrzeby filmow klubowych czy wyscigow ktore nagrywalismy do demonstracyjnych klipow. Podobnie z paleniem gumy, 2 razy i przez chwile tylko na potrzeby filmu. Wiem co mowie bo sam je krecilem, a z Markiem znam sie kilka lat i wspolnie jechalo sie na nie jeden zlot. Czasem nawet dostal zjebe od kolegi co ma 5 cm przeswitu, tu cytat: Marek ty jedziesz czy spisz bo nie moge 3 wrzucic. Pozatym jezeli chcesz cos jeszcze wiedziec odezwij sie do mnie, mam od groma zdjec tego auta, jak i rowniez filmow jak auto sie prezentuje i co potrafi. Moj gg: 1549558

HortexBochnia
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-21, 01:16   

od bardzo wielu osób już słyszałem ze o dbanie o niego ze strony mechanicznej jest ok, a jeżeli chodzi o deptanie to sie z Tobą nie zgodzę no ale może masz racje, ja tylko pisze to co słyszałem i większość mi mówi ze był deptany

Miki
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-21, 08:59   

Wiesz nie bede sie klucil o to na forum. Znam Marka ladne pare lat, no i z tego punktu wiem co mowie. Na pewno tak jak napisalem zdarzaly sie momenty, ze auto jechalo, ze tak powiem, troche wiecej niz przepisy pozwalaja, ale slowo zylowany czy deptany jest bardzo rozlegle w odbiorze kazdej osoby.

Twingo KN 

Auto: ASKA
Moc: 4 żaby i 2 kijanki
Wysłany: 2008-02-21, 09:54   

jak by nie bylo maxiego znam tez i co moge powiedziec ze pug jest naprawde dobrze utrzymane no co do zderzaka jak juz pisali takie zeczy sie zdarzaja wiem to po samym sobie i po swoim aucie jedno co to auto jest warte i godne uwagi

wydech 95,8 dB
car audio 124 dB

HortexBochnia
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-21, 11:37   

a co myślicie o gazowaniu tego pługa??

Twingo KN 

Auto: ASKA
Moc: 4 żaby i 2 kijanki
Wysłany: 2008-02-21, 11:49   

gazowi mowimy stanowcze nie przerabiasz auto to nie rob "wiochy"

wydech 95,8 dB
car audio 124 dB

YogiGTI 

Auto: VW golf MK1
Moc: 146ps
Wysłany: 2008-02-21, 13:22   

Twingo- Hortex chce to auto do jazdy narazie i do pracy więc robiąc około 3 tyś miesięcznie km warto w niego gaz włożyć biorąc pod uwagę że jest to S16

Miki
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-21, 14:01   

Pozatym jezeli zainwestujesz w dobry gaz i jakos "ukryjesz" wlew to pol biedy. Kumpel ma zalozony gaz w 3.0, zebym zle nie powiedzial sekwencyjny (?), i mowiac szczeze nie widze roznicy, podobnie u bubu w VR6 i 2.0 w kancie, roznica znikoma :banan: :banan:

YogiGTI 

Auto: VW golf MK1
Moc: 146ps
Wysłany: 2008-02-22, 03:23   

ja w swoim tez mam gaz ze względu że autko mam do jazdy na codzień a wlew mozna sprytnie ukryć ja mam pod tylną blacha a różnicy jakotakiej nie ma

Tiger 

Auto: Stilo/BMW
Moc: 1.9JTD/1.8IS
Wysłany: 2008-02-28, 06:32   

GAZ
ja mam coprawda punto ale daje z haniami 1.5 jakos rade, załozyłem sekwencje i nie widze spadku mocy, pozatym ciagniesz kabel od kapa do auta , i w kazdej chwili mozesz podpiac nawet zwykłego pc i wgrać sportowa mape paliwową-masz 15km wiecej(Naturalnie spalanie jest tez ale na to mozna nie patrzec w weekendy).Zeby sie nikt nie doczepiał i nie było tak widac gazu wlew w klapce obok wlewu paliwa , jak nie to w bagarzniku , butla w koło zeby było miejsce w aucie centralka schowana w miejsce na 1 zut oka nie widoczne bo i po co...Mi odradzano gaz wzasadzie ale jak masz 1 auto i musisz połaczyc ekonomie z tuningiem to gaz...Mnie do gazu przekonał ziuzio który w swoim turbolocie ma gaz,tylko mi doradził zeby była to sekwencja lepiej a nie gaz+blos , i nikt nie zaprzeczy ze Ziuzka uno jest naprawde kozak.Robi sie opinia ze ludzie tepia gaz-ci którzy go nie maja bo kupić instalke i załorzyc porzadnie to nie jest 500zł tylko około 3 tyś, a za 3 tyś mozna miec nowa fele,z nowymi oponami, albo wylakierowac auto.Jak dbasz o instalacje regulujesz zmieniasz filtr co jakis czas podepniesz pod kapa to słuzy.
P.S Mam kumpla(z krk) z certyfikatami wszelakimi od gazu,moze załatwic tanej załozenie ale wszystko legalnie z papierem-dajesz auto potem sobie sprawdzasz jak jest płacisz kase i tyle,on mi poprawiał instalke po wczesniejszym instalatorze,i załozył mi juz w 4 autach gaz i dae za niego głowe;)

ZaBsI 

Auto: Ford Sierra 2.0 8V bodyRS
Moc: ???
Wysłany: 2008-02-28, 17:08   

Tiger, tu nie chodzi o 3ooo czy nawet 5ooo ,bo gdyby mi ten gaz tak naprawde byl potrzebny to bym go wlozyl choc nie trawie gazowni ...
wedlug mnie Gaz jest oplacalny kiedy robi sie dziennie powyzej 100km i dlugie trasy ...
jesli sie podliczy w skali roku koszta gazuu (filtry,swiece,przeglad itp) a benzynke to nie robiac duzej ilosci kilometrow to gaz jest zbedny boo oszczednosc jest minimalna a z gazem to roznie bywa jednemu dziala bez problemow drugi co tydzien jest u gaziarza...

dlatego WOLEEE BEZZZZZ :mrgreen:

||-|| (( )) ||\|| ||)) //-\\
The Power Of Dream's

Miki
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-01, 11:33   

No i autko juz ma nowego wlasciciela. Oby sie sprawowalo koledze tak jak MAXIEMU :banan: :banan:

admin 
Ojciec Prowadzący

Auto: in progress....
Wysłany: 2008-03-05, 19:29   

zamykam :)

Ask any racer, any real racer. It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi